petek, 24. december 2010

24.december sveti večer

Obstaja čudovit, skrivnosten zakon narave, da tri reči, po katerih v življenju najbolj hrepenimo- srečo, svobodo in duševni mir - vedno pridobimo tako, da jih podarimo nekomu drugemu.
neznani avtor

Danes zvečer bomo k smreki primaknili božična darila, zato podarjam jaz tole zgodbico:


moj sonček pred smrekico
Zlata škatlica, polna poljubov 
zgodbica iz adventnega koledarja 2010



Polna skrivnosti je petletna hčerkica v dneh pred božičem izdelovala škatlico. Okrasila jo je z  zlatim papirjem. Ker je bila pri delu tudi malo nerodna, je porabila celo polo dragocenega zlatega ovojnega papirja. Očka je malo jezno godrnjal: "Papir je drag! Vsak evro moramo pametno obrniti..."
Končno je na sveti večer mala deklica prinesla zlato darilno škatlico k očetu mu z veselim nasmehom dejala: "To je Jezušček tebi prinesel!"
Očetu se je stožilo, da je bil pred nekaj dnevi tako nejevoljen. Previdno je odprl dragoceno darilo in bil v trenutku spet jezen. Škatla je bila PRAZNA! Razjarjen je rekel hčerkici: " ali ne veš, mala dama, da človek v darilno škatlo tudi nekaj položi, da obdarovanca razveseli?!" Mala deklica je s solznimi očmi pogledala očka in počasi dejala: "Očka, saj škatla vendar ni prazna! Toliko poljubčkov sem zate dala vanjo, da je čisto polna!"




Naj so tudi  pod našimi smrekicami škatlice polne poljubov.

4 komentarji:

moi pravi ...

Kako je sladek ta vaš sonček pred smrečko.
Zgodbico sem že slišala, pa jo lahko vedno znova preberem. Spomni me, kar je res pomembno.

• ♥ Natali ♥ • pravi ...

ja,tale sonček je zdaj 16letni dolgolasec, a je še vedno moj sonček :)
res je. tudi sama rada znova preberem take zgodbice, predvsem da se spomnim na tiste pomembne stvari. tvoj božiček-okrasek pa je naravnost čudovit :)

moi pravi ...

A ni hecno, ko iz takih škratov potem zrastejo samosvoje osebice in si skor več ne moremo predstavljati, da so bili nekoč tako majhni navihančki.

Vladuška pravi ...

To pravljico sem tudi jaz prebrala pred nekaj dnevi in me je zelo nagovorila. Da veliko misliti :)