sreda, 8. december 2010

človek človeku

Danes sem ponovno bila blagoslovljena za izkušnjo, ki jo je težko opisati. Premalo besed, da bi lahko izrazile hvaležnost, ponižnost, skromnost, ki jo človek ob takšnem dogodku doživi.
Torej zakaj se gre?!
Približno en mesec nazaj sem na televiziji gledala neko oddajo, ko se mi je en starejši par zasmilil, ker sta izgubila vse svoje premoženje v jesenski poplavi. Pomislila sem:  kako lahko jaz pomagam? Splet okoliščin in naključij (čeprav vanje že nekaj časa ne verjamem več) je naneslo,da sem od moje prijateljice, ki živi na Nizozemskem, prejela eno vabilo za pomoč potrešencem na Haitiju in kako so na Nizozemskem pravzprav otroci zbrali veliko, veliko denarja s čisto majhnimi aktivnostmi. Tako sem odločila za eno svojo akcijo in sicer da sama spečem torto in jo prodam svojim sodelavcem ter izkupiček namenim eni prizadeti družini. Zaposlena pa sem na Zavarovalnici Maribor, PE Nova Gorica, zastop Bovec. Svoj predlog pa sem tudi objavila na naši novi spletni strani Heroj.si . Povabila pa sem tudi druge poslovne enote, naj  s kakšno drugo akcijo pomagajo kakšni družini v stiski. Jaz sem spekla, menda okusno torto  in jo "prodala" svojim sodelavcem. Denarja nismo zbrali ne vem kako veliko, a vseeno sem bila ponosna na svoje sodelavce,da so sodelovali v tej akciji.



dobrodelna torta


En teden kasneje sva z direktorjem izkupiček nesla družini v Miren, ki je bila prizadeta ob poplavi. Gospa Irna je bila skupaj s svojo hčerko ganjena do solz.  Jaz pa tudi. Njen iskren objem je odtehtal vse dvome in kritike, ki sem jih bila deležna ob tej akciji. Bila sem deležna tudi spodpude, da ne bo pomote!!! O tem lahko preberete kaj več na:


in zdaj še nadaljevanje te zgodbe...

Kot že rečeno sem povabila  svoje sodelavce, da naredijo podobne akcije. V akcijo se je aktivno vključila naša moi, ki je s svojimi čudovitimi voščilnicami zbrala denar za dve socialno ogroženi družini.
In danes sem imela to čast in privilegij, da sem lahko šla z njo k tem dvema družinama z različnima življenjskimi zgodbami. Slučajno sem bila na nekem izobraževanju v Mariboru in imela sem eno uro "luknje", da sva to akcijo izpeljali.
In ker današnja misel govori o svetlobi oz. plamenu v nas samih, se mi je zdela ta zgodba primerna za to priložnost.
Obe z Martino upava,da sva prižgali iskrice v očeh in srcih tem dvema družinama, pravzaprav sem prepričana, da sva in da sva jim polepšali, skupaj s sodelavci, prihajajoče praznike.
Martina- hvala ker si!

In če samo pomisliš, da si pravzaprav le sekundo ločen od takih žalostnih zgodb...je toliko večje zadovoljstvo, če komu lahko pomagaš, da si lahko človek človeku.


moji angelčki od vsepovsod

Ob tej priložnosti bi se rada zahvalila
  • vsem, ki so sodelovali v najinih akcijah,
  • vsem, ki na kakršenkoli način pomagate sočloveku
  • vsem vam, ki prebirate moj blog ( in tudi kdaj kaj komentirate)
  • vsem vam ustvarjalkam, ki me navdihujete na vaših blogih
  • vsem vam, ki se kdaj nasmehnete meni in drugim
  • vsem vam, ki pomolite tudi zame, moje bližnje in druge
  • vsem vam, ki se trudite, da je naše skupno življenje na naši ljubi zemljici lepše





PRISRČNA HVALA!














4 komentarji:

moi pravi ...

Tudi sama pravim, da ni slučajev in hvaležna sem za vse "slučaje", ki so te pripeljali in vzpodbudili k tej akciji, hvaležna za "slučaj", da sva se spoznali in hvaležna za "najino" akcijo. Res je nepozaben trenutek, ko lahko nekomu ponudiš pomoč in mu vliješ malo upanja, sploh v današnjem času, ko smo ljudje kljub bližini tako oddaljeni.

Anonimni pravi ...

Nataša,

Kakšna čudovita torta, ob priliki pridem k tebi v uk. Morda ideja za novo delavnico; krašenje peciva. Del šolnine pa lahko nameniš novemu dobrodelnemu cilju.
Dobre ideje so super, ampak če jih tudi uresničiš, tako kot ti, je to dosežek, na katerega smo lahko ponosni tvoji prijatelji, predvsem pa si dovoli biti ponosna sama nase tudi ti.


Irena

Vladuška pravi ...

Res obema vse čestitke za spodbudo in izvedbo akcije. Bravo! Resnično je včasih potrebno tako malo za tako velik učinek. Lepo je podarjati, sploh če s tem nekomu priskočimo na pomoč.

• ♥ Natali ♥ • pravi ...

@Vladuška- hvala za čestitke. tudi ti s svojimi pozitivnimi mislimi-komentarji in tvojimi stvaritvami me navdihuješ in te navdihe je lepo deliti z drugimi, še posebej s tistimi obupanimi in žalostnimi.
@Irena-moj navdih že od 1. razreda OŠ kakor tudi navdih za to akcijo. zato IRENA- hvala tebi!!!
@Martina- tebi hvala, ker si bila med prvimi, ki je bila dovolj pogumna,da je sledila mojemu vabilu.
hvala vam vsem!!