petek, 25. februar 2011

knjigi za marec

V eni od prejšnijh objav sem omenila, da bom za ta mesec izbrala dve knjigi.

Za mesec marec sem izbrala



Knjiga nosi podnaslov "beležke učenca duhovnosti".
Zakaj sem izbrala ravno to knjigo? Največji razlog, ker sem bila s strani svoje znanke povabljena na predstavitev knjige politika, retorika, mednarodno priznanega pravnika, pisatelja in kot ona njemu pravi, pravega ljudskega človeka, prof.dr. Marka Pavlihe. Drugi razlog pa je, da rada prebiram "duhovno " obarvane knjige. In kolikor mi spomin nese, razen Martina Kojca, še nisem brala takšne knjige slovenskega avtorja. Da ne rečem,da me je že platnica pritegnila zeleni (!) metuljčki (!).

V knjigi avtor želi z nami deliti svoja razmišljanja o temeljnih vrednotah našega bivanja. O tistih preprostih rečeh, ki jih v pehanju za materialnim bogastvom, ugleodm in prestižem velikokrat ne znamo ali pa nočemo videti. Če avtor svoja razmišljanja začenja s "pomenkom z zrcalom", pa jih končuje s povsem "praktičnimi navodili za uporabo življenja".

Knjiga je izšla lani. Avtor zdaj potuje po Sloveniji in jo predstavlja. V četrtek, 3.marca  bo svojo knjigo predstavil tudi na Goriškem v gostišču Šterk. Žal zaradi drugih obveznosti sama ne bom šla. Knjigo pa že imam, dobila sem jo za 20€. Če koga zanima nakup, mu lahko knjigo "zrihtam". Dovolj bo, če mi sporočite to v komentarju ali pa na mail.


no, in zdaj še druga knjiga
Tudi ta izbira je nastala iz splet okoliščin. Najprej zato, ker jo mora moj Žiga prebrati za domače branje, jaz jo pa po vseh teh letih še vedno nisem :( In drugič zato, ker je to Martinina najljubša knjiga (vsaj ena izmed njih), tako je napisala  tukaj, ko je naštela svoje tri najljubše stvari.
Torej:


Ta knjiga najbrž ne rabi posebne predstavitve. Žan, moj prvorojenec, ki je sicer, zelo izbirčen otrok, po mojem je kriva puberteta, je bil pred leti, ko je moral, kot zdaj njegov mlajši bratec, knjigo prebrati za domače branje, zelo navdušen. Tako zdaj sem pa jaz na vrsti,da jo z vami preberem.

3 komentarji:

moi pravi ...

Super knjigi meseca ;) Pa platnica prve je res lepa: vijugice in metuljčki. Tako bi tudi sama naštempljala :))))))
Če že ponujaš nakup, bi se kaj javila, da mi ji zrihtaš. Jaz pa sem se že sama za ušesa, ker ti tudi one obljubljene knjige nisem spakirala. Dobiš, če ne me pa še ti za uhe :)
Malega princa pa bo, kot sem že rekla, še 1x prebrala (in verjetno spet jokala zraven ;)

Vladuška pravi ...

Tudi meni se zdi izbira krasna. Vsekakor se bom v prihodnosti lotila tiste prve, metuljčkaste :). Mali princ pa je itak klasika, ki mi pride pod roke vsake toliko časa in vedno znova me preseneti :) Zadnji čas, da jo prebereš.

Tanja E. pravi ...

Super izbira!