torek, 12. april 2011

še sem živa

        Danes pa nekaj o mojem ustvarjalnem mrku. Priznam, da osebno ali zase nisem veliko ustvarjala. Moji dnevi so bili za vsaj 6 ur prekratki. Vseeno pa sem bila ustvarjalna. Ampak malček drugače. 
       V okviru ŽPS Bovec sem z nekaj otroci ( besedo otroci najtežje sklanjam )  pripravila oz. zrežirala in natrenirala  predstavo Moj angel plava z menoj, avtorice Regine Doman. Z otroci smo kar nekaj časa vadili in  na praznik Gospodovega oznanjenja oz. za materinski dan ( kot ga poznamo večina) predstavo zaigrali v mali dvorani Kulturnega doma Bovec. Otroci so svoje delo opravili več kot odlično. Tako odlično,da je tajnik ŽPS-ja  obesil pisno zahvalo in pohvalo na oglasno desko v naši cerkvi. TO je bila zame sigurno  največja nagrada. A nismo le nastopali, starše smo tudi obdarili.
Za letošnji materinski dan sem izbrala tematiko ANGEL in tako smo izdelali angelčke .

Za očete smo izdelali papirnate angelčke
(jaz sem jih poimenovala male bjonde)


za mamice pa  anglečke
magnetke
Ustvarjali pa smo tudi pri turističnem krožku, ki ga zdaj vodim že kar nekaj let.Zadnja leta žal malo bolj pasivno. Pred leti smo sodelovali na festivalu Turizmu pomaga lastna glava. Sodelovanje na festivalu je postal za "moje" majhne otroke prevelik izziv. Zato se pri krožku posvečamo  spoznavanju navad in šeg v naših krajih, našega simpatičnega dialekta ter se urimo v socialnih veščinah- biti prijazen in sočuten drug do drugega, skrben do narave, ljubeč do sebe in okolja. Veliko pa ustvarjamo. Tako smo pri krožku izdelovali voščilnice za naše mame,none, sosede... za 8. marec oz. dan žena. Žal  nisem uspela fotografirati vseh umetnin, ki so jih izdelali otroci.Nekatere voščilnice so bile prave mojstrovine. Skupaj z otroci pa mi je uspelo izdelati foto-tutorial za papirnate rožice.To so bili ponosni. Že to,da so osvojili besedo tutorial.  Naš način dela je bil malček drugačen kot v linku.

potrebščine:










takole so nastajale rožice,
ki smo jo nalepili na voščilnico
Naj vam zaupam,da je bilo kar nekaj težav z nastajanjem teh fotografij, ker nam naš fotoaparat nagaja ( kuri baterije kot zmešan :S ).
Izdelali smo tudi papirnate pomladanskopoletne venčke za izložbena okna, ki mi jih žal ni uspelo fotografirati zaradi prej omenjenih težav. Lahko jih pa vidite, ko pridete v Bovec in si ogledate izložbena okna.




Čeprav sem preživela čudovita dva dni pri moi v totem Mariboru,
obiskali sva predstavo Nicka Vujičič-a
( moi hvala za vse, na veliko si me razvajala)
med drugim sva srečali Vladuško,
pa so moje misli in molitve usmerjene moji dragi prijateljici Normi,
moji drugi mami kot ji rada rečem, ki živi v V.Britaniji in je zbolela za rakom.
Šla jo bom obiskat v začetku maja.

Trenutno je moje življenje kot bi bila na vrtiljaku.
Veliko stvari se mi dogaja, največ lepih, a vsake toliko me kaj vrže iz tira.
Pri zadnji nedeljski maši so mi solze kar tekle in tekle .
Ganila me je kaplanova pridiga moli zame, molim zate.
Ganila me je lepota prijateljstva.
Ganil me je prelep in čudovit dan.
Ganila me je ljubezen.
Ganilo me je,da sem živa.
Torej še sem živa.

6 komentarjev:

Vladuška pravi ...

Krasni ste in še bolj ti, ki vse to organiziraš in prenašaš svoje znanje in spretnosti na otroke. Bila sem res vesela, da se nam je uspelo srečati, pa čeprav samo na kratko. Mi smo preživeli lep motoristični dan. Upam, da bo s tvojo prijateljico še vse dobro in z dobrimi mislimi lahko k temu pripomoremo vsi. Želim ti en krasen dan.

Tanja E. pravi ...

Čestitam ti za vse uspešne in čudovite ustvarjalne projekte!! Včasih pač enostavno ne uspemo na blog, ampak to predvsem pomeni, da garamo "zunaj", mar ne?
Naredili ste krasne angelčke, magnetke, rožice in čestitke.
Tudi zaključni zapis je preprosto - ganljiv. Lepo bodi, :))

Maja pravi ...

Čestitam!! Za vse projekte in dejavnosti, ki jih uspeš stlačiti v 24 ur!
Za tvojo prijateljico držim pesti! Moj oče, ki se že celo življenje ukvarja z rakavimi bolniki pravi, da se 90% bitk dobi v glavi, 10% pa jih dobijo zdravniki. Za tistih 90% pa je nujna podpora družine in prijateljev! Bodi močna zanjo!

moi pravi ...

Res ne vem kako ti vse skupaj uspe stlačit v en dan in vem, da marsikaj v Bovcu še teče, ker si še vedno ti zraven. Tvoj optimizem in pripravljenost pomagat sta neizčrpna.
Držim pesti za tvojo angleško mamo. Lepo, da si se odločila, da jo obiščeš. To ji bo sigurno veliko pomenilo in ji dalo novih moči.
Hvala ti za krasen vikend!

• ♥ Natali ♥ • pravi ...

Joooj, ženske kako ste me ganile! ljubim vas za to. Hvala vam . Prav zares hvala. Zdaj bom močnejša, ker imam tako dobre duše okrog sebe.♥♥♥

MarikaGabez pravi ...

Koliko truda in časa si morala vložiti v vse tako lepo izpeljane projekte. Lepo.
In tudi jaz držim pesti za tvojo "angleško mamo". Naj bo vajino snidenje čim bolj prijetno in naj ji tvoja prisotnost da novih moči v teh težkih trenutkih.