ponedeljek, 25. april 2011

Vani

Danes praznuje moja nečakinja Vani, ki živi na Švedskem in se pravzaprav zelo redko vidimo. No, občasno se vidimo na Skypu. Vsi moji nečaki so na Švedskem. Po sestri imam 21 letnega nečaka Tighota in 10 letno nečakinjo Demi. Po bratovi strani danes 4 letno nečakinjo Vani. In še po drugem bratu  nečakinji 13 letno Angelo in 1,5 letno Filippo. Z vsemi temi nečaki se pogovarjam v vseh drugih jezikih le v slovenščini ne. Partnerji moje sestre in bratov so drugih narodnosti- srbske, finsko-švedske, romunsko-urugvajske, skupno jim je, da živijo na Švedskem. In tega je na Švedskem zelo veliko, otrok mešanih narodnosti. Meni se taki otroci v bistvu smilijo, ker so prav gotovo  razdvojeni. Mogoče to mene moti, saj so mene moji vzgajali, da sem, takrat pač še, Jugoslovanka oz. danes Slovenka. Danes mi to zelo veliko pomeni. Priznam,da sem velika odvisnica od pripadati nekomu ali nekam. Tudi na Nizozemskem sem spoznala kar nekaj družin z "večnarodnimi" starši. Če je to nekje, kjer je tega več, potem se tega toliko ne opazi, mene pa priznam, še vedno moti, če mi kdo reče Švedinja. Saj tega ni toliko, a zgleda,da  sem se odločila,da danes spregovorim malček o tej tematiki.
In da se vrnem k Vani.

Najprej naj povem,da bom letos poleti s svojo družino obiskala vse moje nečake :) .
Torej želela  sem izdelati voščilnico za mojo malo simpatično Vani. Hotela sem ji narediti punčko, ne ravno odtisnjeno in pobarvano, ampak drugačno. Našla sem eno punčko v knjigi, ki mi jo je posodila moi. Punčka mi ni uspela, kot sem želela. Potem sem hotela Vanino ime embosirat in nekako ni šlo. Ali drugače povedano vse mi je šlo narobe. Dodala sem ji 4 balone  za četrti rojstni dan. Na glavo sem ji poveznila majhno kupljeno kronico in za srečo dodala prav tako kupljeno majhno želvico. Pa mašnico vzeleni barvi, to je Vanina najljubša barva. Ker mi je bila voščilnica prebleda, sem še malo šivala, ter pobarvala nekaj pikic.



V notranjosti sem pustila "slabo" embosirano ime in dodala voščilo v več jezikih iz razlogov, ki sem jih navedla zgoraj ter odštempljala še torto.
Z izzidom nisem najbolj zadovoljna, a ker so otroci manj komplicirani, kot mi,
računam, da bo moji mali Vani vseeno voščilnica všeč.

Draga moja mala Vani ,
 vse najboljše za tvoj rojstni dan.
Kmalu se vidimo.

3 komentarji:

Tanja E. pravi ...

Se strinjam s tabo, otroci znajo videti tisto srčnost, ki jo damo v izdelek, tudi če ne izpade vedo tako, kot si želimo, zato verjamem, da bo deklici tvoje ustvarjanje zelo všeč!

Vladuška pravi ...

Tale punčka je čisto cart in verjamem, da bo Vani zelo všeč. Otroške oči imajo svojega malarja in ta vidi veliko več kot mi :)

moi pravi ...

Poznam to, ko začneš in gre vse narobe. takrat se spomnim, da mogoče rinem z glavo skozi zid ;)
Prav lušna čestitka je nastala in gotovo je bo Vani zelo vesela. Še bolj pa bo vesela vašega obiska ;)