ponedeljek, 18. april 2011

velikonočna ustvarjalna delavnica

Zdaj pa že dolgo nisem nič govorila o praznikih. Za Valentinovo sem izdelala nekaj voščilnic, pusta tudi nisem omenjala, krofe sem že spekla, a šemljenje sem kar preskočila, saj sem imela drugo nalogo za letošnji pust, bila sem redarka v pustnem sprevodu Toukrjev; dan žena (8.marec) mi je ušel, najbrž zaradi pusta, za praznik Gospodovega oznanenja oz.materinski dan mi je uspelo objaviti voščilo na mojem blogu, sem pa pisala, kako smo staršem izdelali darilca oz. angele, ob prvem pomladanskem  dnevu sem uredila ozadje bloga, za prispevek za blog mi je očitno zmanjkalo domišljije.
Zdaj pa prihaja velikonočni čas.

Začela bom z malček na glavo obrnjeno zgodbo.
Ker sem  zamudila delavnico butaric, sem jo sama naredila, tako majhno in preprosto ter sem jo nesla v nedeljo na Cvetno nedeljo k žegnu.
Zakaj sem  zamudila delavnico butaric pa ...beri dalje. 

No, moj velikonočni čas sem pravzaprav pričela takole- kot zdaj že  kar nekaj let je Sekcija mladih TD Bovec tudi tokrat pripravila velikonočno ustvarjalno delavnico. Ponavadi jo pripravimo na petek pred velikim petkom, a ker so moje punce zaposlene, kakor tudi jaz, smo delavnico preložile na soboto dopoldan. Napaka! Obisk je bil porazen- samo dva otroka. Pridna sicer. Nekaj otrok je šlo na delavnico butaric v župnišče, veliko otrok pa je imelo nastop v kulturnem programu, ki so ga pripravili za občane stare 80 let in več. In tako smo samevale.
Neda, Mateja, Sandra, Nina in Iris
moja malenkost za fotoaparatom v desnem kotu zgoraj



izdelki, ki sta jih ustvarila Gašper in Ana
(edina naša obiskovalca)

putka


piščanček

košarica
pirh

podstavka za pirhe

naši modeli in njuni izdelki ( spodaj)
In ker iz vsake situacije poskušam potegniti nekaj pozitivnega, je to :
  • imele smo se lepo
  • naklepetale smo se
  • imamo že nabavljen in pripravljen material za naslednjo Veliko noč

Čaka nas pa še Veliki četrtek, Veliki petek, velikonočna vigilija in seveda Velika noč ter Velikonočni ponedeljek oz. Veliki teden. O tem pa v naslednji objavi.

Želim vam lepo pripravo na  Veliko noč.
Tako duhovno kot ustvarjalno.

5 komentarjev:

Anonimni pravi ...

Slučajno sem zašla na vaš blog. Iskala sem nekaj za veliko noč. Poleg le-teh sem našla še velikoooo zanimivega. Koliko življenjske energije sije iz vas! Le še tako naprej..

• ♥ Natali ♥ • pravi ...

@anonimni hvala za tale komentar.♥ Naslednjič prosim tikalno obliko.in še kdaj dobrodošla na mojem blogu. najbrž bo še kdaj kaj zanimivega ;)
veliko stvari se mi dogaja, najbrž zato ker imam noro rada življenje ;)

Tanja E. pravi ...

Taki doma idelane, preproste butarice so prav lepe, tudi jaz ga naredim tako, iz tukaj tipičnega zelenja za snope, kot jim rečemo mi. Tudi tebi želim enako, LP:)

moi pravi ...

Čeprav samo 2, sta veli ustvarila in to same lušne stvari. Včasih se pač kateri dogodki prekrijejo, pa je lepo, da ti ne vzame volje.
Ti kar nadaljuj s svojim poslanstvom.

Vladuška pravi ...

Ta dva otroka sta bila pridan za 10 in kot si dejala, ste pa se naklepetale in tudi to je veliko vredno. Poleg tega vidim, da si v polnem pogonu za vse kar se dogaja. Želim ti veliko pozitivne energije in krasno pripravo na Veliko noč.