ponedeljek, 6. junij 2011

vabila za Abrahama

Peter  moj soigralec v gledališki skupini Vrtinec oz. volk v igri Volk in sedem kozličkov ta mesec praznuje Abrahama. Prosil me je, da mu izdelam vabila. Rabi jih kar 32 komadov. Že marca, ko sem si kupila svojo prvo srajčko in prve Spelbindersove šablonce, sem mu izdelala "prototip" s katerim je bil hitro zadovoljen, spremeniti sem morala le napis v tagecu, namesto "vabilo" sem zamenjala  z "Abraham" in besedico vabilo napisala navpično na vložek oz. vabilo. Vabilo je Peter sam spesnil in iz začetnih besed vsake rime lahko preberemo njegovo ime.V svitku pa je datum in lokacija, kjer se bo praznovalo ta jubilej.
Peter, ki je drugače amaterski igralec, zna zaigrati vsakršno vlogo. Pri nas je že obvezen lik v vseh kulturnih programih. Skupaj nastopava v gledališki skupini Vrtinec, pa v Božičnem dogodku, kjer igrava Marijo in Jožefa že nekaj let, in pri maši, ko praznujemo občinski praznik oz. našega zavetnika sv.Urh-a ( 4.julija), takrat pa sva oblečena v bovško nošo in bereva berilo.Ta zadnja naloga pa naju že čaka v nedeljo na Binkoštni praznik, ko istočasno praznujemo 20. obletnico Karitas-a.Peter igra tudi glavne vloge pri dramski skupini Bc, pred nekaj leti je dobil svojo prvo Linhartovo nagrado, letos pa že drugo, ravno za vlogo volka. Peter je dobrovoljček, vsakomur pripravljen pomagati, sama ga občudujem tudi zaradi izredno dobrega spomina in sposobnosti pisanja tekstov ter interpretacije.
Zelo sem vesela, da bo letos dobil priznanje občine Bovec. Enostavno zato, ker si ga zasluži.
Peter v vlogi peka MIŠMAŠ



Z veseljem sem mu izdelala vabila za katere sem porabila kar nekaj ur. A za dobrega človeka oz. prijatelja to pač ni težko.

Niti eno vabilo ni enako, vsako je svoj unikat.
Vseh 32 vabil na kupu oz.v škatlah.

7 komentarjev:

Vladuška pravi ...

Lepe in tako super zgledajo na kupu in še, po tvojem opisu sodeč, narejene za krasnega človeka. Za takšne ljudi res ni škoda našega časa.

Tanja E. pravi ...

Zelo, zelo lepa, domiselna vabila si izdelala, všeč mi je stranski napis za vabilo, pa zrolan papirček zavezan z rafijo, krasna podloga papirja in sploh celota vabila, prejemniki bodo gotovo vabilo vrteli po rokah, zelo jim bo všeč! LP:)

Andreja pravi ...

Pravo veselje jih je pogledati. Čestitke tudi Petru in kar povej mu tudi to, da je lahko tudi on vesel da te ima za prijateljico.

moi pravi ...

Zelo zanimiva ideja s tistim svitkom in pesmico noter (krasno je spesnil!). Pa tudi tega vašega volka sem imela priložnost videt v živo v igri in je res rojen igralec. Tako mu lahko želim le še na mnoga zdrava leta.

• ♥ Natali ♥ • pravi ...

@Andreja - pa si mi pihnila na dušo, da me je stresla purja kolt ;)hvala, mislim,da Peter ceni najino prijateljstvo
@Tanja E. tudi sama sem bila ponosna nase marca, ko sem izdelala prototip, ki se mi je nekaj časa motal po glavi
@moi- bom prenesla voščilo

gita pravi ...

super lepo vabilo jaz jih tudi rabim pa ne vem kako se zadeve lotit a mi svetuješ
hvala

• ♥ Natali ♥ • pravi ...

@gita- sem ti želela odgovoriti na tvoj mail, a nekako ne pridem do njega.
torej za takšna vabila kot sem jih jaz izdelala je poleg papirja potrebno imeti cuttlebug,srajčko za embosiranje,distress barve, 3D blazinice.
možno pa je izdelalati tudi drugačna vabila,veliko je ustvarjalk, ki sb+voje izdelke objavljajo na svojih blogih. nekaj jih najdeš na mojem blogu na desni strani. pokukaj pa mogoče dobiš idejo.
lahko pa pošlješ mail, ki ga najdeš v mojem profilu, pa se lahko kaj več posvetujeva.