sobota, 24. september 2011

ptički za Demi

Ob zadnjem obisku moje  nečakinje Demi, ki ta mesec praznuje svoj 10. rojstni dan , sem ji obljubila, da bo dobila ročno izdelano voščilnico. Ker jo je moje ustvarjanje zelo navdušilo, bo dobila tudi svoj prvi bonbonček.


Demi je ljubiteljica živali, tako domačih živali kot eksotičnih ali divjih. Večkrat na leto obišče živalski vrt Kolmården.Zelo nežna in tiha deklica. Zelo rada se igra z zmaji, vitezi, dinozavri in živalmi. Doma imajo 3 huskiye in pred kratkim je dobila majhnega zajčka.

Vedela sem,da bom izdelala voščilnico z 10-imi "nekaj". Najprej sem izrezala 10 pisanih ptičkov iz potiskanega papirja. Želela sem jih postaviti na vejico ali dve. Med svojimi ostanki sem našla papir, kjer je ostal relief od izsekane veje in le tega sem potapkala z distress barvo in tako sta nastali veji. Izsekala sem sredino s cuttlebugom ovalnim nestiejem po tehniki, ki ga je prikazala Tina, in ker se je odtis izseka poznal na drugi strani voščilnice, sem jo hotela zavreči. Ker sva istočasno z Moi ustvarjali preko skypa, mi je predlagala, naj vadim na tej voščilnici. In tako sem se igračkala.

Najprej sem izsekane majhne rožice podrgnila s špičko, da so nastale bolj 3D. Pomislila sem, da Demi praznuje rojstni dan jeseni in da je jesen zelo pisana in tako sem lepila pisane rožice. V notranjost pa sem iztrgan črtast list iz zvezka natrgala in ga senčila z distress blazino ter nalepila v notranjost in tako skrila neželjeni odtis. A ker nisem počakala, da bi se barva posušila , sem po nesreči popackala nasprotno stran. UPS! kaj pa zdaj?!? Nič, ponovno sem vzela šablono ter ponovno potapkala,da sem packe prekrila z vejami. Zdaj so mi prišli prav ptički...še voščilo in voila- lepa pisana voščilnica. Zdaj jo pa res ne morem več zavreči, še hrbtno stran prelepim z drugim papirjem,da dokončno prekrijem ovalni odtis.
In tako je voščilnica pripravljena za na pot v severne kraje. V kuverto pa sem ji priložila še njen prvi bonbonček.

7 komentarjev:

Vladuška pravi ...

Krasna je. Vse te vejice in rožice in ptički jo naredijo tako veselo, primerno tako za 10letnico, kot kakšno večjo deklico, ki ima rada živost in razposajenost :))) Dobro si skrila vse napake, marsikaj se da in še naučimo se kaj zraven. No, skupno ustvarjanje preko Skypa pa je tudi ena odlična stvar, ki se je sama ne bi spomnila :))))

helena pravi ...

Prekrasna je in več kot primerna za deklico te starosti. Čudovito pisana je in meni deluje bolj pomladno kot jesensko. Prav gotovo jo bo zelo vesela.

Tanja E. pravi ...

Zelo zelo mi je všeč, polna tiste prvinske otroškosti, tudi sama bi je bila zelooo vesela, LP:)

Andreja pravi ...

Prav simpatično igriva je z vsemi temi vejicami in rožicami; všeč mi je :-))

Janja pravi ...

Še dobro, da si vztrajala :). Tako ljubka je. Lp

Suzana pravi ...

Verjamem, da ji bo tale čestitka narisala en velik nasmeh na obrazu. Priznam, da bi ga tudi meni. Je zelo simpatična.

moi pravi ...

Krasno si se znašla kljub vsem težavam. In verjamem, da ti je vsako čestitko težko zavreči. Pravzaprav so takšni kiksi izziv kako jih skriti ;)