sobota, 15. oktober 2011

sobota za učenje

Prvotni plan je bil,da bom na svojem blogu objavljala 3x na teden. Ob ponedeljkih afirmacije Louise L.Hay, ob četrtkih četrtkove voščilnice in ob sobotah tiste majhne posebnosti v mojem vsakdanu. Zadnjega v mesecu pa napovem knjigo meseca za naslednji mesec.Večina svojih objav pripravim malček vnaprej. Tokrat nisem!
Zjutraj, ko sem preverila, kaj sem si "naštimala" za to soboto, vidim praznino. ups! To mi pa ni všeč.
Kaj zdaj, je postalo moje življenje rutina? En dolgčas? Ali mogoče obratno- en kaos?
Najbrž je nekaj resnice v vseh teh vprašanjih.



Vem,da sem današnjo soboto namenila učenju.Seveda sem dopoldan opravila vse tiste "drobnarije"- skuhala kosilo, danes po doooolgem času domače štruklje (njoke) iz domačih čomp (krompirja) in nekaj slivovih cmokov ( prav tako iz domačih sliv), dala prat 4 žehte, posesala stanovanje, preluftala hišo,se posvetila mojim ubogim rožicam, pa naši psički Tonki in zlati ribici, ki nima imena. Danes pa je bilo naše jutro še malček bolj posebno, ker nas je obiskal ježek, ki se nam je, ko smo bili malček nepazljivi, skril v kot kuhinjskih elementov. Smo morali razdreti en del kuhinje,da smo prišli do njega. Bilo je zanimivo, kako smo cela družina strnili glave in ročne in druge sposobnosti ter pristopili k reševanju našega malega obiskovalca.Takoj smo ga spustili v njegovo naravno okolje- gozd.Hruške mu sicer nismo naložili na hrbet, je pa pojedel nekaj koščkov jabolke.
Po kosilu smo se družina razbežali vsak na svoj konec- Žan je na dvodnevnem skavtskem srečanju, Žiga preizkuša svoje spretnosti na rolki in ustvarja glasbo s svojimi prijatelji, mož opravlja še zadnja predzimska dela okrog hiše, jaz pa sem se skrila v sobico,da se bom učila.Izdelala sem si nekaj miselnih vzorcev in zdaj  sem si privoščila malček odklopa oz. odmora. Saj se bom učila še dve urici. 

Zvečer pa imamo vrtinčki vaje. Letos bomo igrali Sneguljčico in sedem palčkov. In jaz sem...... palček sramežljivko. Ha, prav vznemirjena sem postala. Priprave na tako predstavo so v naši skupini prava zabava- to se krešejo ideje, in vsak bi rad nekaj prispeval, res smo zelo teamska skupina. Najlepše pa  je , ko razmišljamo s čim bomo otroke najbolj presenetili oz. nasmejali. Vam že sporočim, ko bo premiera (ponavadi, ko pride Dedek Mraz v Bovec, to je okrog 27.12.).
Za zaključek še ena misel, ki je postala moja najljubša:



Našla sem jo Pinterestu.
Kamor ne upam zdaj pokukat, sicer bi bilo konec z mojim učenjem danes :S.
Bo dovolj,da sem se oglasila na blogu.
Naslednjo soboto bom objavila srečno izžrebanko bonbončka.


 ♥♥♥ Voščim vam en nepozaben vikend  ♥♥♥

3 komentarji:

moi pravi ...

Kako lušnega obiskovalca ste imeli. ;) In prav, da ne pokukaš v Pinterest, tam se zgubiš za par ur ;)
Držim pesti za seminarsko in izpit, ti pa se imej lepo na pripravah za igrico.
Me že zanima kaj boste tokrat naumili ;)

Maja pravi ...

V vsakem dnevu se da najti temo o kateri lahko pišeš, danes je tema našla tebe:)

Pinterest pa je hudo zasvojljiv. Tudi jaz sem danes ostala doma, da naredim zamujeno delo za službo... ki še vedno ostaja zamujeno, Pinterest pa bogatejši za mojo prisotnost!

Vladuška pravi ...

Dan je lahko poln takih malih dogodivščin, vendar se nam, žal večkrat zdi, da se mora zgoditi nekaj velikega, da nas zadovolji. Taki mali obiskovalec je za nekaj časa združil celotno družino in vas pozabaval. Super. Če se imaš za učiti, pa le prste vstran od Pinteresta :) Misel je odlična.