sobota, 26. november 2011

delavnica nakita iz fimo mase z Martino

Prejšnjo soboto smo na Bovškem gostili ustvarjalko Martino ( v nadaljevanju M.),zdaj mojo najboljšo sodelavko, prijateljico in vzornico.
Čeprav ustvarjam že kar nekaj let, se s fimo maso še nisem srečala v smislu,da bi  jo obdelovala. Zato je bilo smiselno,da organiziram delavnico. Torej v imenu Sekcije mladih TD Bovec smo organizirali ustvarjalno delavnico nakita iz fimo mase (tehnika odtisov) in ponovno v goste povabili M. iz Maribora. Udeležilo se nas je 7 radovednih ustvarjalk, med njimi tudi naša ustvarjalka in  blogerka Kefa.

M.nas je najprej seznanila  s fimo maso oz. polymer maso. In kaj kmalu smo začele gnesti, valjati v pašta mašini, izrezavati, odtiskovati, barvati, popravljati napake ;), peči... in tako so minile 3 ure in pol kot bi mignil.

Naj nekaj več o delavnici spregovorijo slike:





To je le nekaj izdelkov ( v glavnem moji). V nakit oz. ogrlice smo morale povezati doma, saj nam je zmanjkalo časa.In kot  vidite nam je bilo luštno.
Z M.  sva še isti dan  šli na dobrodelno prireditev Prisluhni ptici v duši  in M.  je nato  še prespala s svojo družino na Bovškem.
Upam,da ji je bilo všeč pri nas in da se kmalu vidimo ;)

Zdaj pa že hitim na delavnico adventnih venčkov, pripravljanje cerkve na 1. adventno nedeljo, vaje z otroci za predstavo za Miklavža, po kosilu pa še delavnica in priprave na Miklavževo delavnico, ki bo pa naslednjo soboto. Tudi o njej vam bom poročala. Brez skrbi ;)

5 komentarjev:

Maja pravi ...

Verjamem, da ste uživale. Ob dobri družbi in poli glini čas mine kot bi trenil!

moi pravi ...

Res ne vem ali smo toliko klepetale, da nam je zmanjkalo časa ;) Lušno je bilo. Upam, da se še lotiš Fimo mase ;)

Vladuška pravi ...

Videti je da ste se imele res fino in verjamem, da ste se veliko naučile.

Irena pravi ...

Natali, skoraj vedno, ko berem tvoje prispevke, me prične dajati domotožje. Pa naj si še kdo upa pripomniti, da se v Bovcu nič ne dogaja. Če bi bila tam, bi se z veseljem udeležila. Čudovite okraske si izdelala. Objem.

Andreja pravi ...

Videti je da ste se imele super.