sobota, 21. januar 2012

čarobno nori december 2011 (3.del)

Do sedaj so se pripravljali za nastop in ustvarjanje "moji drugi otroci" kot sem jih poimenovala na tem blogu. Zdaj sem bila pa jaz na vrsti za nastop. Prihajal je čas za Božič in Dedka Mraza. ( Za vsak slučaj še linka do prvega dela in drugega dela


Po Miklavžu sem imela čast se udeležiti podelitvi nagrad za najlepše kraje Turistične zveze Slovenije v Portorožu, saj je bil Bovec po mnogih, premnogih letih tudi nagrajen- za 1. mesto za kategorijo najlepši turistični kraj. Nekaj zaslug imam tudi jaz, predvsem zaradi etnološko tematske poti.A o tem ne bi veliko pisala, največ o tem lahko preberete tukaj.
Velik del decembra sem čakala na tisto lepo, beri nedeževno, vreme, da bi z vaškimi otroci* okrasili kašto- vodnjak na vasi. Le tega ni hotelo in ni hotelo biti. Moja smrekova girlanda je kar samevala. In le to ubogo girlando so oz. sta opazovala sovaščana David in Silvo in se odločila,da letos pomagata, ponavadi pomagajo sosede (ženske). In res sta zrihtala eno lepo smreko, smrekove veje in mah. Vse skupaj zelo lepo postavila in utrdila. Soseda je prinesla jaslice, druge sosede lučke in okraske, midva z Žanom sva izdelala repatico, istočasno kot smo urejali naše jaslice, in tako smo okrasili našo kašto kot nikoli doslej.PONOSNA na moje sokrajane! Prav zares ponosna!
* da ne bo nesporazuma- Bovec velja za mesto in je razdeljen na več delov. Jaz živim v delu, ki mu pravimo Dvor in ko rečem vaški otroci, potem mislim na otroke, ki živijo v Dvoru. Pri vseh otrocih,s katerimi se ukvarjam, jih moram nekako poimensko ločiti.


pred polnočnico oz. na sveti večer smo še svečke prižgali,
a nam jih je močan veter ves čas ugašal


Mimogrede, moj letošnji Božič je bil prečudovit. Moja dva fanta sta se oblekla v obleko in sta zgledala prav mična dva mladeniča. Mnogim sta polepšala dan. Ob tem zdaj pomislim na tiste stare čase, recimo jim 60ta in še prej, ko so se ljudje res mašno oblekli in je imelo to en poseben (čustven) pomen. Med prazniki so se vrteli stari filmi z Audrey Hepburn in sem opazovala garderobo. Njim je lepota oblačenja še pomenila nekaj. Mislim,da je danes drugače, vsaj med mladimi. Mladi danes pridejo za Božič k maši v kavbojkah. To je bilo nekoč nedopustno. Ojej, zdaj sem pa zašla. Skratka- moj Božični dan je bil prelep v družbi mojih fantov in Tonke (psičke).

Naslednji dan smo že sedmič zapored pripravili božični dogodek, kjer igram Marijo.
Božični dogodek se je odvijal od centra Bovca pa do cerkvice Devica Marija na Polju, tako kot Miklavževanje. Letos je bila zgodba posvečena izgubljeni ovci in moč je bilo slišati osebno izpoved ozdravljenega odvisnika od droge. Več o tem le preberite tukaj.

In še zadnja decembrska aktivnost: Sneguljčica
Letos smo se v gledališki skupini pripravljali na predstavo Sneguljčica in sedem palčkov. Jaz igram palčka sramežljvkota. Bilo pa je kar nekaj zapletov. Predvsem  nismo mogli vsi istočasno prisostvovati na vajah. Pa še predpremiera za vrtec nam je odpadla zaradi bolezni. A vseeno nam je uspelo. Točno tako, kot je naše občinstvo navajeno videti. Občinstvo-staro in mlado - je uživalo. Tako kot mi! Zakaj? Ker ni lepšega na svetu od otroškega nasmejanega obraza z iskrivimi očmi...
Pa naj slike, ki jih, žal, ni veliko, povejo kako nam je šlo...
Hej hoj, hej ho mi gremo tja v goro....


pa smo doma, le vrata so odprta ?!
nekdo je v naši hiši
Sneguljčica se je skrila pred hudobno kraljico
nam bo kuhala, prala, likala, pometala
je obljubila


                     Sneguljčica je umrla pojedla je strupeno jabolko                                  
Sneguljčico bo rešil princ
ooo, kako lepo Sneguljčica je le spala,
zdaj pa je odšla s princem, palčki pa gremo spet na delo,
hej hooooooo
priklon še s kraljico/čarovnico in ogledalom
Za fotografije se zahvaljujem Nataši Kutin Hozjan in Mihu Mihelič.
In takole sem jaz na sredo zaključila moje aktivnosti in sem nato le še spodbujala  mojega Žigo, ki se je tudi letos udeležil festivala BOFF oz. izdelovanja snežnih figur. Letos se je ta dogodek odvijal na dveh krajih v centru Bovca in na Kaninu. Le ena snežna figura je bila predvidena v centru Bovca in le-to naj bi jo izdelal Žiga s svojimi prijatelji. Žal pa so imeli zelo neugodne vremenske razmere in sneg. Trd nabit in napit sneg, pa še pretoplo je bilo in dež. Vseeno je nastalo tole:


Rocker po duši ni kaj. Le po kom ima to  ;)


Zdaj pa razumete zakaj je bil moj december čarobno nori december.
Upam,da ste vsaj malček uživali z menoj skozi to trilogijo.
Najbrž me zelo podoben december čaka tudi letos... a se ga že veselim.
vse dobro...
Nataša


7 komentarjev:

Vladuška pravi ...

Nataša, kaj to vse ne počneš. Res neverjetno. Koliko ene pozitivne energije, veselja in trdega dela je v vsem tem. Jaz ti lahko rečem samo en velik BRAVO! Res si neverjetna.

Andreja pravi ...

Vau, tole pa je delo in pol; zelo pohvalno :-))

• ♥ Natali ♥ • pravi ...

Punce- hvala ♥

moi pravi ...

Da si zasedena decembra tako vem, samo še vedno ne vem kako ti vse to uspe strpati v en mesec ;)))))
Krasno, vse po vrsti.

Kefa pravi ...

Waw, koliko stvari si imela v decembru. Kapo dol.
Ti morm sporočit, da se bliža 31.1., ko neham delat in laho pridem v Bc. :D

Irena pravi ...

Draga moja, vedno, ko berem tvoje prispevke, se cudim, cesa vsega se ne lotis in kako ti vse to uspeva. Cudovito, Dvorjani so lahko veseli, da te imajo za sosedo, pa ne le oni, ves Bovec. Ves, spet me daje domotozje, ko si ogledujem tvoje slike.
Objem, I.

• ♥ Natali ♥ • pravi ...

oj, Irena. hvala. saj bo kmalu pletje, pa spet prideš malček domov. en lep gorski pozdrav v flache Nizozemsko :)