četrtek, 23. februar 2012

četrtkove voščilnice (22)

To je zgodba januarskega večera ali pastelne voščilnice.

Nekega januarskega večera sem se morala učiti nemščino. Pa nisem bila najbolj motivirana za učenje.
In jaz bi najraje delala vse naenkrat, a me še vedno ni izučilo, da to pač ne gre. Kljub temu sem ta januarski večer prekršila vsa pravila. Na eni strani mize sem imela nemščino, na drugi seznam strank in cenike vmes pa sem si naložila papirčke, škarje, lepilo, luknjače in še veliko drugega in nastale so "pastelne voščilnice", kot sem jih poimenovala.

Zakaj se gre?  Na isti mizi, kjer se učim, še ustvarjam  in delam (služba). To zna biti občasno cel kaos. Ta miza pa je v Žanovi sobi in jo pač koristim,  ko on v naši prestolnici jača svoje sive celice in osebnost. Žanova soba je zaradi moje vselitve postala kar natrpana.V tej sobi so poleg velike pisalne mize še vsi moji službeni registratorji, tiskalnik, predalnik, ves moj ustvarjalni material, Žanov pograd in omare, njegove zbirke knjig, CDjev in najbolj pomembno njegova zbirka LEGO kock, še posebej zbirka Bionicle. Poleg vsega tega smo v to sobo vtlačili še klavir in TV. Soba je velika dobrih 12m2. Soba pa je svetlo modre, turkizne in bele barve s smrekovim lesom. Recimo temu skandinavski stil. 
In najbrž je bila sama soba navdih za zbirko pastelnih voščilnic, ki jih bom predstavila še nekaj naslednjih četrtkov. Ta ne rabi komentarja, saj je zelo enostavna.


Poleg mene pa je stalni obiskovalec te sobe tudi naša psička Tonka. O njej pa kdaj drugič.

4 komentarji:

Vladuška pravi ...

Navdihe najdemo kjerkoli in to je super. Tudi pastelne barve so zanimive za spremembo in tako imaš pripravljene čestitke za kakšen rojstni dan.

Tanja E. pravi ...

Ja ta zgodba s prostorom mi je kar znana, čeprav imam čisto svojo mizo in en majček kotiček, za katerega pa velikokrat sede tudi moj sin Žan, pa čeprav je miza v dnevni sobi. Se pač iz nje čuti ustvarjalni navdih in za njo zelo rad riše tudi on. Prav občudujem in pozitivno zavidam vsem, ki imajo odmerjene kar cele kotičke v sobah ali celo svoje ustvarjalne sobe. Zame luksuz:))
Čestitka je preprosta in lepa. Všeč mi je izsek metulja, ki je poletel. LP:)

moi pravi ...

Sobo poznam, me pa veseli, da ti je navdih za voščilnice ;)

Mojca pravi ...

Enostavna, a čusovita! Takšne so mi najbolj všeč. S prostorom se pa tudi jaz borim, saj živim v stanovanju ... pa prlagam stvari gor in dol, ... ampak važno je da v stvari uživaš, potem ni nič pretežko. LP