sobota, 18. februar 2012

kopiranje

So trenutki, ko se ne maram. To je, ko moram ( beri: hočem) nekoga obdariti, razveseliti za njegov/njen osebni dogodek- rojstni dan, obletnica, rojstvo otroka, rojstni dan otroka..ali pa navaden obisk...in takrat me zvije, ker se mi zdi,da nimam nikakršne domišljije pri obdarovanju. Nekatere prav občudujem, tudi tiste, ki znajo na Petrolu najti majhno simpatično darilo. Sama sem nagnjena k temu,da sama kaj izdelam ali pa podarim nekaj ročno izdelanega. Mislim si tudi, da moji prijatelji in sorodniki tudi od mene to pričakujejo, kot da je to moj zaščitni znak.Ampak jaz se vedno čutim, da nisem izvirna, nič posebnega.

Pred kratkim pa me je prijateljica/daljna sorodnica povabila na praznovanje njenega rojstnega dne. Ojej, kriza!!! Kaj pa naj ji podarim?!?!?!?! Ker pa vsak dan malček pogledam na bloge ustvarjalk in sem na Andrejinem blogu našla kozarce. Ja, in sem šla še sama v akcijo, čeprav sem zelo dvomila v svojo domišljijo in iznajdljivost. POleg tega sem imela na razpolago zelo malo časa. In tako je nastal moj prvi kozarec.
Hmm,kako sem bila ponosna sama nase. Kot majhen otrok. Zdelo se mi je,da sem lepo pokombinirala barve. V kozarec sem vložila malo svojega čajčka, žajfico, knjižno kazalo, sprintano dušno drevo (kot ga je poimenovala Vladka)  in na hitro kupljen ferrero rocher. Katja (prejemnica) je bila zelo vesela :)


Danes se je pa zgodba ponovila. V ponedeljek praznuje Eva rojstni dan, moja nova prijateljica, taka sorodna duša. Ker nisva dolgo prijateljici, nisem vedela točno, kdaj ima rojstni dan. In me je panika zagrabila, češ vsaj voščilnico bi ji lahko poslala. Da ne bo nesporazuma, ne stanujeva blizu. Prav na hitro je nastala tale:

Ampak je kopirana.Tako kot kozarec.Kopirala pa sem jo tukaj, seveda, našla sem jo na pinterestu. Noja, za odtenek je pa le malček drugačna.
Ja, tako občasno, če hočem koga razveseliti se poslužim kopiranja in srčno upam,da mi ustvarjalke tega ne zamerite.
Moj Žiga zaključuje s kuhanjem kosila. Na vrsti sem jaz,da prevzamem kuhinjo- pekla bom fanclne.
Kdo ve kaj so to?

5 komentarjev:

Mojca pravi ...

Meni se zdi, da nisi prav nič skopirala, saj si dodala nove ideje ... in vse je res tako lepo ,, pa meni osebno je tudi najlepše podariti ali dobiti ročno izdelane stvari. Hm fanclni pa nimam pijma kaj so - kaj podobnega flancatom? :) LP

Klara pravi ...

Zelo lepo ti je to uspelo. Mislim, da se vsaki od nas zgodi občasen mrk idej. Zato ni nič narobe, če kdaj "kopiramo" kakšno stvarco. Tudi za to so namenjeni vsej tej ustvarjalni blogi... :))

Vladuška pravi ...

Tudi jaz menim, da gre za flancate, vem pa ne :))) Vse od nas se poslužujemo tako ali drugače idej, ki jih vidimo in jih postavimo po svoje ali pa nas asociirajo na neko drugo idejo. Dobro si to pokombinirala.

moi pravi ...

Krasen lonček.

Irena pravi ...

To si mi pa dala idejo!!! Jaz okrog božiča podarjam doma narejeni potpourri, doslej sem jih vedno podarjala v pločevinkah z božično tematiko, se skoraj skrivenčila, preden sem jih zbrala dovolj in seveda po sprejemljivi ceni...