Na sliki pa vidimo zahvalo, ki smo jo prejeli vsi sodelujoči, tudi moj Žiga, ki je lani narisal kozličke.
Igralci pa smo prejeli še bronaste in srebrne linhartove značke oz. priznanja. Jaz sem dobila srebrno :)
Igralke pa smo spekle dobrote za naše obiskovalce. Dobrote s katerimi lepšamo naše vaje.
Jaz sem spekla kanelbullar ali cimetove kolačke, tipično švedsko pecivo.
Potrebujemo:
150 g masla ali margarine
5 dcl mleka
50 g kvasa
1 dl sladkorja
1/2 žličke soli
2 žlički kardamona
850 g moke
za nadev:
100 g masla ali margarine
1 dcl sladkorja,
2 žlici mletega cimeta
Maslo stopimo v posodi, dodamo mleko in segrejemo do 37C (prstu toplo). V posodo zdrobimo kvas, prelijemo s tekočino ( mleko z maslom), dodamo sladkor, sol in kardamon. Dodamo še moko in vse skupaj zgnetemo v testo. Testo naj vzhaja 30 min.
Med vzhajanjem pripravimo nadev oz. namaz:
maslo stopimo in zamešamo s sladkorjem in cimetom,da dobimo namaz.
Vzhajano testo razvaljamo
Namažemo z nadevom/namazom
zvijemo v štruce/ klobase
meni nikoli ne uspe narediti enakomerne štruce/klobase :(
zrežemo na kolačke in damo 30 min vzhajat
vzhajane namažemo z žvrkljanim jajcem in po vrhu posujemo sladkor
( ki ne vem kako se mu reče po slovensko,
Švedi mu pravijo pärl socker- sladkor v perlicah)
pečemo na 250C 5-8 minut
ohladimo in postrežemo
Najboljši so še topli v dobri družbi in s kavico ;)
Meni je pri teh kolačkih najbolj všeč to,
ker še nekaj časa ostane okus v ustih.
a uganete-zakaj?
2 komentarja:
O, mi delaš lušte. A jih je kaj ostalo zame? ;)-
Pa čestitke za priznanje, si ga zaslužiš.
Čudovito, čestitke! Pa kako okusni so videti tile cimetovi kolački! Tudi jaz jih bom ob priliki naredila, ko bom imela čas, torej čez kakih 5, 6 let ;D
Škoda, ker nisem mogla biti na tej predstavi. Moja mama je bila in mi je o tem pripovedovala. Zelo, zelo domiselno in lepo.
Objem I.
Objavite komentar