sobota, 5. maj 2012

knit a square

V enem od prejšnjih objav sem omenila, da sem v roke po dolgem času prijela tudi kvačko. Na blogu lepe male stvari, ki ga po novem redno in čedno obiskujem, je Diana objavila oz. napisala  prošnjo za akcijo Knit a square. To akcijo sem zasledila že prej, a se z njo nisem posebej ukvarjala, saj sem bila prepričana, da jaz tega ne bi zmogla in da nimam nič volne še manj pa časa. Sama sem zelo rada pletla oz. štrikala, nekaj malega sem tudi kvačkala oz. gakljala. Zaradi težav oz. bolečin v vratnem delu pa sem vse skupaj opustila. A želja je ostala. Ne bodi ga lena sem letos zgodaj spomladi res privlekla na dan svoje klobčiče (klouce po bovško) in pletilke (špice po bovško) in kvačke (gakče po bovško). Najprej sem nakvačkala nekaj verižic, te bom objavila nekoč drugič ( ne bo treba dolgo čakati). Šla  sem si kupit še par štrenic in zdaj kvačkam-gakljam.
Gakljam kvadratke za akcijo KNIT A SQUARE. Po navodilih, ki sem jih našla tukaj, lahko bi jih pa štrikala.


Tu je mojih prvih šest. Volne mi že zmanjkuje, saj sem moje zaloge že večkrat podarjala- begunkam, vrtcu/šoli, drugim zbiralnim akcijam... Do 15. maja, ko je rok za oddajo, pa bi rada še naštrikala eno vrečo oz. kascuddle.Lahko pa bi naštrikala/nagakljala še kape, copatke, puloverčke, igrače..., a mislim,da je akcija posvečena predvsem kvadratkom in vrečkam.
Če bi se rada katera pridružila tej dobrodelni akciji, lahko največ informacij najdete na zgoraj navedene linke.
Pri Diani pa lahko spremljate kako poteka akcija pri nas v Sloveniji. Zelo, ampak zares zelo, mi je všeč, kako se Dianini otroci ( v šoli)  trudijo s štrikanjem . Vse čestitke tem otrokom in da bi bili zgled še mnogim drugim.
Če pa kateri ostaja kakšna štrenca, bom z veseljem iz nje naštrikala ali pa nagakljala še kakšen kvadratek.

3 komentarji:

Vladuška pravi ...

Ja, tole je res nadvse pohvalno in tudi sama sem se prijavila, ampak enostavno zmanjkuje časa, da bi se tudi zadeve lotila. Upam, da mi uspe. Zelo pridna si bila.

Mojca pravi ...

Škoda ker ne znam štrikat in sploh nimam potrpljenja za takšne vrste ročnih spretnosti :( Je pa lepo, da se ljudje tako organozirajo, nadvse pohvalno. LP

Irena pravi ...

Enkrat pridem k tebi v uk. Ker ne znam naštrikat in nakvačkat prav ničesar. Še kvadrata ne.

Objem.
I.