četrtek, 31. maj 2012

knjiga za mesec junij

Že prejšnji mesec sem oklevala med knjigo za mesec maj in tokratno. Navdih za to knjigo sem pravzaprav dobila zaradi filma, ki ga ne morem več gledati zaradi vsebine same, pač pa zaradi glasbe.
Pred leti, ko je pri nas še deloval kino si je film šel ogledat najprej moj mož, saj sem jaz pazila mojega malega dojenčka doma. Seveda sem ga vprašala, če mu je bil film všeč, njegov odgovor se je glasil :" Film je OK, a najboljša je pa glasba." Naslednji dan sem si ogledala tudi jaz film. Nisem se mogla bolj strinjati. Takoj sem se odločila,da možu za Božička kupim CD. Ta nakup je bil svojevrsten podvig.Vse svoje prijatelje v tujini sem prosila, da naj pogledajo po trgovinah za ta CD. Nikjer ga ni bilo na moč dobiti. Nazadnje sem ga dobila v središču Ljubljane!!! No, a bom že povedala za kateri film oz. knjigo gre?!?!?!?!


za mesec junij
sem izbrala knjigo










 Zadnji Mohikanec je drugi del treh knjig zbrane pod imenom Usnjena Nogavica ( drugi dve se imenujeta Prerija (1.knjiga) in Naseljenci (3.knjiga).
Sama od vsebine pričakujem,da bom bolje razumela bitke med Angleži in Francozi ter spajdašenimi Indijanci. Zgodovine ne poznam dobro, še posebej ne severnoameriške. Te vojaške in osvajalske pohode sem vedno težko razumela. Upam, da mi bo tokrat kaj postalo bolj jasno.
Do takrat pa uživajte v filmski glasbi:



2 komentarja:

Vladuška pravi ...

Priznam, da nisem nikoli gledala filma v celoti, knjige pa tudi nisem brala. Vsekakor pa je tudi moje poznavanje tovrstne zgodovine šibko in verjetno bi mi bilo branje na koncu koncev zelo zanimivo.

Tanja E. pravi ...

Hvala za link do tako dobre glasbe. LP:)