sobota, 12. maj 2012

metuljčki za Tjašo

Ne bom vam več težila, kako sem bila grda do svoje prijateljice Tjaše, ko je čakala dva meseca na svoje darilo in voščilnico.
Tjaša si je v mansardi  uredila svojo novo spalnico, kopalnico in dve otroški sobici. Ko sem vstopila v spalnico sem takoj vedela, da ji želim izdelati mobile z metuljčki, z belimi, mareličnimi in krem metuljčki. Nekaj časa in domišljije sem rabila,da sem nagruntala kako se bom tega lotila.
Nastalo je tole:

Iz palčk za ražnjiče sem zvezala  križ. Na sredino sem navezala najdaljšo vrvico na katero sem enakomerno razporedila oz. nalepila  naštancane papirnate metuljčke. Nato sem na sredino vsakega kraka nalepila 4 vrvice, tokrat krajše, prav tako  z metuljčki. Nato sem navezala svilen trak, ki sem ga razdelila na 4 kose in prav tako navezala na vsak krak ter prilepila na majhen lesen obroček, ki služi za obešanje na strop in je obrnjen navzgor. Nato sem še na vsak krak nalepila/obesila še eno vrvico, tokrat najkrajšo, z metuljčki. Palčke sem "zaprla" s perlicami, da ne bi vrvice drsele dol s palčk.
Da ne bi svilen trak preveč drsel, sem nanj navezala vrvico (špago) v pentljico in na koncih dodala po  eno perlico.
In to je to. Meni je mobile všeč, fotografirat ga je pa zelo težko. Vseeno upam,da ga dovolj razločno vidite. Najbrž bom še kdaj kakšnega naredila, čeprav je zelo zamudno in je potrebno veliko potrpljenja, še posebej za tiste nas, ki nimamo finih prstkov.

7 komentarjev:

Mojca pravi ...

Tole je pa res prečudovito! Tile metuljčki so tako lepo razporejeni in barve so tudi zelo lepe. Bi mela tudi sama kaj takega doma ;) LP

Janja pravi ...

Kako lepo si razporedila metulje in izbrala nežni barvi. Zelo lepo. Lp

Karmen pravi ...

Tole si pa prekrasno naredila,res super darilo!

Hali pravi ...

Krasen je!

moi pravi ...

krasna ideja in izvedba, po moje se je splačalo čakati.

Kefa pravi ...

joj, kako lep mobile. Hvala hvala za idejo. Bi prijateljici rada nekaj izdelala za darilo. Upam, da ga bom znala naredit vsaj pol tako čudovitega kot je tvoj

Vladuška pravi ...

Vau, suprca in zelo lepo narejeno.