četrtek, 30. avgust 2012

četrtkove voščilnice (48)

Pred 14imi dnevi se je od nas poslovil naš kaplan Niko. Od tega mladeniča sem se veliko naučila o zaupanju, radosti in veri. Zares čudovit in duhovno bogat človek. Pravi božji poslanec.
Doletela me je častna naloga, da mu izdelam poslovilno voščilnico.


 Seveda sem želela v voščilnico vključiti čimveč simbolike. Zame edino takrat taka voščilnica pomeni osebna voščilnica. Pa saj poznate že moj stil ;)

Bila sem pred izzivom,da izdelam križ iz kvadratkov, a sem to idejo kmalu opustila. Tako sem izdelala 4 kvadratke, kolikor črk ima njegovo ime:
1. kvadratek s skavtsko rutko- če me spomin ne vara je bil ravno tu v Bovcu sprejet med skavte, pa četudi ni bil, se je veliko družil z njimi.
2. kvadratek s cerkvijo sv. Urha, kjer sem/smo poslušali njegove navdihujoče pridige in doživeli /preživeli marsikaj lepega
3. kvadratek z letnicama, ko je deloval v BovCu, v BCu kot pravimo Bčani, črki sta tudi v barvah,ki definirajo Bovec- zelena - neokrnjena narava, modra- kristalno čista Soča (noja, morala biti turkizna, a je žal nisem imela)
4. kvadratek s kitaro, nekaj notami in križem; Niko zelo, ampak zares zelo, rad in lepo poje. Naše otroke je učil igranja na kitaro in mnogokrat z njimi zapel.
Rjavi trak simbolizira pot od nas, do nas in naprej. Pentljica pomeni naše prijateljske vezi.
In seveda odtisnjeno njegovo ime, ime človeka, ki ga ne bomo nikoli  pozabili.

Torej, 
dragi in spoštovani Niko - 
naj te božja roka še vedno vodi do ljudi, ki te potrebujejo,
 kot smo mi potrebovali tebe,
 naj po tebi govori božji glas ,
z Božjo voljo SREČNO.

Od mene pa je dobil še eno osebno darilo: Wca z Bca in knjižno kazalo

Dobil je eno sfilcano wco-ščico in eno wco-puobča oz. obesek za v avto. Wca ščica je napolnjena s sivko, tako da bo njegov avto dišal in se bo nas lahko večkrat spomnil. Poubča in ščico pa tudi zaradi vseh bovških besed, ki se jih je pri nas naučil, najbolj pa, ker ga bodo naše ščice in naši puobči fejst pogrešali. 
Knjižno kazalo, da bo še kdaj prijel kakšno knjigo v roke.

Blagor faranom Ilirske Bistrice, prekrasnega človeka ste dobili.

4 komentarji:

Tanja E. pravi ...

Mmmm, kako lepa in srčna objava, z užitkom sem jo prebrala in pogledala. Čudovito zahvalno čestitko si naredila, polno srčne simbolike, tudi jaz najraje izdelujem tako, res za osebo. In tudi ti si mu ustvarila/podarilo zelo lepo, toplo in srčno darilo. LP:)

Mojca pravi ...

Waw res luštna darila in voščilnica ti je res krasno usplega glede na prejemnika. LP

Irena pravi ...

Čudovito. Ta človek te je moral res zelo navdahniti. Prepričana sem, da mu bo tvoja čestitka v drag in trajen spomin.

moi pravi ...

Krasno darilo, polno simbolike. Zagotovo se bo še velikokrat spomnil na B'c.