sobota, 10. november 2012

stopinje

Velikokrat preberem kakšno lepo in globoko misel ali  zgodbico, a jo, žal tudi (pre)hitro pozabim.
Danes bom zapisala eno takšno, predvsem, da ne pozabim. Če bo pa še vam všeč, pa toliko bolje.link fotografijeNeke noči je imel mož sanje. Sanjal je, da se je sprehajal z Bogom po obali.
Na nebu so se mu prikazovali prizori iz njegovega življenja. Za vsak prizor je opazil dvoje stopinj v pesku; ene so pripadale njemu, druge so bile od Boga. Ko se je pred njim prikazal zadnji prizor, se je še enkrat ozrl nazaj na stopinje. Opazil je, da so na tej poti velikokrat vidne samo ene stopinje in to prav v najbolj žalostnih in težkih trenutkih njegovega življenja. To ga je zelo vznemirilo in o povprašal je Boga:
Gospod Bog, rekel si, da boš takrat, ko se bom odločil slediti tebi, hodil vso pot z menoj. Ampak glej, opazil sem, da so med najbolj težkimi trenutki mojega življenja v pesku le ene stopinje. Ne razumem zakaj? Ko sem te najbolj potreboval, si me ti zapustil.“


Bog je odgovoril: „Moj sin, moj dragoceni otrok, ljubim te in nikoli te ne bom zapustil. V času tvojih preizkušenj in trpljenja, ko si videl le ene stopinje v pesku, takrat sem jaz nosil tebe." 

(Mary Stevenson, 1936)

lep vikend

6 komentarjev:

Vladuška pravi ...

Lep zgodba, ki si ji dodala krasno fotografijo.

anaja pravi ...

Ganljiva zgodbica! Hvala, ker si jo delila z nami.
Tudi fotografija mi je všeč in sodi k besedilu.
Lepo bodi!

Mojca pravi ...

Uf ja globoko in pomenljivo, tudi meni je všeč fotografija poleg zgodbe. LP

Tanja E. pravi ...

Že dolgo se nisem srečala s to zgodbico. Sem jo kot študentka imela na steni v študentski sobi. Res se me dotakne vedno znova. LP:)

• ♥ Natali ♥ • pravi ...

da ne bo nesporazuma, fotografija ni moja,našla sem jo na pinterestu. žal mi ni polinkalo.

Irena pravi ...

Natali, tudi jaz to zgodbo poznam. Slišala sem jo v nekem filmu, precej časa je že od tega. Tudi sanja se mi ne več, kateri film je to bil, ampak zgodba je ostala. Tudi fotografijo sem že videla pred nekaj meseci. NEpozabna!