sobota, 29. december 2012

ta veseli december

In že je zadnja sobota v letu 2012. Sobota, ki sem si jo izbrala za svoj prosti dan. A kar ne gre. Če drugega ne je potrebno poskrbeti za želodčke svoje družine in drugo udobje ( pranje, likanje, čiščenje, ipd.).
In ko sem že v akciji, sem uredila še nekaj fotografij iz ta veselega decembra.

December sem začela skupaj s člani Sekcije Mladih TD Bovec in Miklavževo delavnico. Letos je bila tema delavnice recikliranje. Ne morem reči,da smo se držali te tematike, lahko pa zatrdim, da je bila delavnica uspešna in zabavna.






Še isti dan oz. isto soboto smo  združeni bovški ustvarjalci uredili prodajni prostor v Galeriji na Bovškem placu ter tako pripravili Miklavžev sejem, skupaj z Božičnim sejmom. A zaradi velikega zanimanja in povpraševanja, smo pripravili še novoletni sejem. Novoletni sejem se odvija ravno danes.Osebno danes nimam veliko za ponuditi, ker je bila prodaja že uspešna na prvih dveh sejmih. Moji srčki, žajfice in voščilnice so kar šli, malo manj moje kvačkane ogrlice in magnetki. Veliko nakita drugih ustvarjalk je bilo prodanega. Seveda saj je čas obdarovanja in praznovanja in zakaj ne bi bile gospodičnice in gospe ozaljšane z novim nakitom. Prijetno je, zelo prijetno, ko te ljudje tako lepo sprejmejo, kot so nas sprejeli tako domačini kot turisti.Uživale smo tako ustvarjalke ( v glavnem smo ženske) kot naši obiskovalci. Res prijetno druženje.
Nekaj več fotk je možno videti tukaj.


Letos smo za Miklavža pripravili zelo kratko predstavo, a z močnim sporočilom. Vedno se sprašujem, a je sploh lepo, kar pripravim z otroci. A kdo sploh kaj razume, a je sploh komu všeč. Priznam, da mi je bila tako prijetno pri srcu naslednji dan, ko me je otrok, ki me komaj pozna, potegnil za rokav in se zahvalil za lepo predstavo. Huh, kar kurja polt me je zdaj obšla, ko se spominjam tega dogodka. Najlepše je bilo pa, ko smo na domu obiskali dva huje bolna otroka. NEPRECENLJIVO!!! Šele zdaj me obliva ta prava kurja polt in solzice ganjenosti.




Na vrsto je prišel letošnji nov dogodek- pohod od jaslic do jaslic. Sekcija Mladih TD Bovec smo k sodelovanju povabili domačine, da izdelamo jaslice v naravi ter organiziramo pohod z lučkami na sveti večer. Seveda smo sodelovali tako kot družina in kot turistični podmladek.Nastalo je 6 jaslic iz različnih materialov- lesa, blaga, kamna, tako moderne izvedbe kot tudi klasične. Fotografije so žal zelo slabe, jih nadomestim takoj z boljšimi, ko pridem do njih. Imeli smo dva pohoda na sveti večer in sinoči.



Predvčerajšnjim smo člani gledališke skupine Vrtinec odigrali krstno uprizoritev tehnično zahtevne igre Čarovnica Čirimbara Franceta Bevka. 
Fotk še nimam. To je vedno težava, ko sam igraš in ne moreš sam dokumentirat dogodke. Upam, da se bo našel kdo, ki fotografiral našo predstavo in bo pripravljen deliti svoje slike.
Objavila pa bom ilustracijo, ki nam jo je moj Žiga narisal za gledališki list.



Tako in jaz še nisem gotova z mojimi sodelovanji v ta veselem decembrskem dogajanju. Jutri odigram še vlogo Marije v živih jaslicah, ki smo jih zaradi slabega vremena preložili. Letos je to že 9. predstava.Kar verjeti ne morem, da je že toliko let preteklo odkar mi je bila dodeljena ta vloga, ki se jo na vse pretege branim.Počutim se prestara za to vlogo, kakor tudi nevredna. A naša mentorica, ki mi že nekaj let obljublja, da bo vsakič zadnjič, kar noče najti nove Marije.Noja, letos torej bom še.

In nato imam res cela dva dni prosto!!! Se že zelo veselim.
Pa da ne bo nesporazuma!! V vseh teh dogodkih sem izjemno uživala.Le moje telo rabi malček počitka in miru.Še posebej letos, ko nisem bila nič na dopustu, zaradi projekta.
Moje leto 2012 je bilo lepo, a tudi naporno- obe moji službi, vse moje prostočasne aktivnosti, dom, družina in ustvarjanje skupaj z bloganjem in še študij za povrh.

Že danes vam voščim VSE DOBRO V 2013!!!

4 komentarji:

Mojca pravi ...

Res preživljaš krasne praznike. Tvoj sin pa je res pravi umetnik. lp

Irena pravi ...

Draga Nataša,
Občudovanja si vredna. Ko to tako prebiram, se mi zdi kar nemogoče, da vse to počneš ob službi in družini ter da so tvoji dosežki naravnost osupljivi. Vse to se mi zdi en velik čudež. A se ti zdi čudno, da kar ne morejo najti nove Marije? Preberi svoj prispevek še enkrat!
Topel objemček

moi pravi ...

Vedno znova se ti čudim, kako uspeš vse to združiti in narediti v decembru. Pa ti vedno znova uspe. Kapo dol in hvala, da si nam pričarala praznični Bovec, se spomnim kako je bilo predlani.

Andreja pravi ...

O tole je pa bilo aktivno in pestro dogajanje. Če bi bila z vašega konca bi se z velikim veseljem aktivno vključila - obožujem takšna dogajanja.