četrtek, 28. februar 2013

četrtkove voščilnice (73)

Želela sem se preizkusiti v šivanju, pa sem se lotila. Naj bi bila rožica brez načrta. In sem se lotila. Ugotovi
la, da se na papirju drugače šiva kot na blagu. Želela sem sodelovati na craftalnici na izzivu #76 šivanje.V bistvu sem hotela izdelati eno posebno za Tjašo, ki je naročila voščilnico za svojega moža. Ostala sem v istih tonih. Res sem želela našiti posebno rožico. Posebna je prav gotovo, ne morem pa reči, da mi je všeč.
Tjaša rada poje zato so se roži pridružile note. Ko sem voščilnico izdelovala, je  močno snežilo in sem najbrž iz te asociacije imela potrebo, da sem nalepila bele perlice različnih velikosti. Le-te perlice sem dobila v dar od moje drage prijateljice. Martina je zame izdelala prekrasno voščilnico, ki jo je predstavila na svojem blogu. Je pa Martina tudi najbolje uganila simbole iz prejšnje objave voščilnice.
Ja, na voščilnici sem upodobila gasilski in policijski avto, ker je M. v prostem času gasilec, v službi pa kriminalist- forenzik, zato tudi lupa. Tri zvezdice simbolizirajo njegove družinske člane h katerim se vsak dan na Srpenico vrača iz Nove Gorice, kamor hodi v službo. Srpenica je izpisana na srčke, ker ima zelo rad svoj rodni kraj.Raztrgan zemljevid simbolizira ljubezen do potovanj. Raztrgan pa zato, ker človek v njegovih letih je nekako "raztrgan" med svojim delom, družino in prostim časom oz. željami. Vse skupaj pa je nalepljeno na deske, ki pa simbolizira njegov/njihov novi lepo urejeni dom, ki ga je precej sam uredil. Upam,da sta jima obema všeč njune voščilnice.

7 komentarjev:

moi pravi ...

O, krasno ujeta simbolika, hvala za razlago.
In tudi na tokratni čestitki si upoštevala prejemnika, no prejemnico in njene hobije.
Da pa šivanje ni preprosto, pa tako skozi govorim ;)))))))

oldpunca pravi ...

Veš, da je prav simpatična tale rožica :-) Tvoje voščilnice so mi zelo všeč, ker vedno narediš tako osebne, z veliko simbolike.

Mojca pravi ...

oooo kako prisrčna voščilnica, krasna! lepa rožica ti je uspela. lp

Martina pravi ...

Prav lepo si "sešila" tole rožico. Lepo si izrazila simboliko z vsem ostalim.

Andreja L. pravi ...

Krasno si šivala rožico in voščilnica kot celo mi je zelo lepa! Všeč ji bo :-))

Janja pravi ...

Lepa barvna kombinacija in rožica je prav simpatična. Lp

Keti pravi ...

Luštna rožica in super si sestavila skupaj. Zelo lepa voščilnica.

lp,K.