sobota, 24. avgust 2013

vikend v znamenju 50-ke

Pred 14imi dnevi oz. 10. avgusta je bilo kar nekaj praznovanj na našem koncu. Tudi moj tata bi na ta dan praznoval svoj 66 dan, če bi še bil živ. Žal letos nisem mogla k maši njemu v čast, saj sem cel dan delala na Čomparski noči.
Sem pa dan prej hitela z izdelavo voščilnic za svoja dva soigralca v gledališki skupini Vrtinec- za Meri in Danija. Tudi njune skupne žurke se nisem mogla udeležiti iz prej navedenega razloga . Uspelo mi je na hitro izdelati voščilnici in ju na brzino fotkati  ( kar se vidi na kvaliteti fotke).


Merina voščilnica govori o šivilji ( cik-cak podloženi papirček), treh hčerah ( 3 perlice) o možu (beli mak),ki je vedno prisoten v njenih pogovorih in tisti krog pa je mogoče en "žlehten" namig. Namreč predstavlja luno, ki ima mnogokrat na Meri precej močan vpliv ;) Sicer je pa Meri naš nepogrešljiv član skupine. Mala rešiteljica vseh zgod, nezgod in prigod. Za vsako težavo najde rešitev.Želela sem ji vključiti še note oz. pesem, saj zelo rada poje, a čas mi ni dopuščal  kaj več.
Dani, pa ne sodeluje več z nami tako kot nekoč. Žal ga onesposoblja multipla skleroza zaradi katere se zelo težko premika.Je pa naš kritik in učitelj, saj ima precej dolgo igralsko kariero od osnovnošolskih let.
Iz voščilnice je pa moč zaznati, da ima rad sladko in red.


Svojo zlato poroko pa sta praznovala tudi Draga in Ernest. Tudi ta voščilnica je nastala v naglici, ki jo je naročila njuna nečakinja zadnjo sekundo.
Včasih pa vendarle rata kakšna tudi v silni gužvi.
In konec koncev sem bila kar zadovoljna z rezultatom.

Vsem voščim vse dobro in še na mnoga vesela, radostna in srečna leta.

3 komentarji:

Mojca pravi ...

ja vse so zelo lepe samo nekako mi je najljubša tale poročna, kar žari. lp

Vladuška pravi ...

Kljub vsej naglici in gužvi ti je vse uspelo narediti in to celo z vso simboliko. Lepo.

oldpunca pravi ...

Čudovite so te tvoje voščilnice in polne simbolike, kar mi je pri tebi vedno najbolj všeč :-)