četrtek, 16. april 2015

Četrtkove voščilnice (159)

Zgleda, da sem ponovno padla v rdečo barvo. Kot bi bilo Valentinovo. Najprej je bilo rdeče stojalo za pisma, nato še 40 vabil za Abrahamovko, danes pa še ena voščilnica in namizni koledarček.

Začelo se je takole. Lani poleti  sem delala v nemški kajakaški šoli, kjer sem predvsem skrbela, da je bilo gostom prijetno. Vsako jutro sem jim prinesla ven blazine na klopi, skuhala kavico ali čaj, spraznila koše za smeti, jim prodala karto za Sočo in pokramljala s tečajniki in učitelji. Pravzaprav zelo luštno delo. Letos pa sem se prijavila na več receptorskih mest v nekaj hotelih, ki se ponovno odpirajo za poletno sezono. V enem sem bila na razgovoru in čakam na odgovor. Konkurenca je huda, mislim, da nas je čez 15 kandidatov za eno delovno mesto. Ta podatek pove koliko nas je dejansko brezposelnih. No... do takrat ali pa tudi to poletje pa so mi še vedno odprta vrata v prej omenjeni kajakaški šoli.







Da bi pravilno luknjala karte, pa rabim koledar. Ne bodi ga lena sem si rekla: "Kar sama si ga bom izdelala." A zadeva ni bila tako enostavna, kot sem si jaz zamislila. Na spletu nikakor nisem mogla najti koledar v slovenščini, da bi ga bilo možno natisniti. Zato sem natisnila kar enega v angleščini, a glej ga zlomka. Tiskalnik ni bil na volji, da bi lepo tiskal, pa je cukal, pa mečkal, pa postrani tiskal, na koncu je pa še barve zmanjkalo. 


 Že mi je zmanjkovalo potrpljenja, da bi ga sploh naredila, pa sem kljub temu nadaljevala. Iz vseh tistih ponesrečenih natisnjenih koledarjev mi je vendarle uspelo izrezati mesece in jih pripeti na stojalo. Na hrbtno stran sem dodala še par listkov, v sredino stojalo pa majhno škatlico, kjer so sponke, selotejp in še post-it blokec je pasal noter. V spiralo sem zataknila svinčik in tako je koledarček pripravljen na nove dogodivščine.


In ko sem že tako premetovala ustvarjalni material za izdelavo koledarčka, sem se odločila, da naredim še eno rojstno dnevno voščilnico.Voščilnico pa sem izdelala za eno mojo učenko ( a jo sploh smem tako imenovati, glede na to, da uradno nisem učiteljica ?), ki praznuje danes rojstni dan. 




Jutri bomo njen rojstni dan praznovali pri krožku, kjer se bomo pripravljali na državni festival Turizmu pomaga lastna glava, ki bo v torek 21. aprila popoldan v Mercatorjevem centru Maribor Tabor. Vsi, ki ste tam blizu prisrčno vabim, da nas obiščete, da vam polepšamo dan.

Mi bomo do takrat lepo praznovali v krogu mojih otrok pri krožku in 
se pripravljali na naš naslednji podvig.

Lep sončen & topel dan vam voščim.
Jaz hitim še nekaj rožic posadit pri kajakaški šoli, da bo lepo moj naslednici.
Kajti še vedno upam, da bom sprejeta v Hotelu Alp za receptorko, 
kjer sem nekoč že delala.

ps. svojo voščilnico pa prijavljam v Tinino galerijo. Čeprav sem zadnjič bila srečna izžrebanka, se ne bi branila še kakšnega ustvarjalnega pripomočka iz Tinine trgovine (njeni izdelki so mi zelo všeč, še bolj so mi všeč vsi njeni triki in navodila, ki jih deli z nami).

5 komentarjev:

Vladuška pravi ...

Včasih nas stvari res znajo jeziti, ampak pri tebi se je na koncu vse dobro izteklo in tale koledarček s prostorom za pripomočke se mi zdi zelo lušna zadeva. Jaz držim pesti, da te izberejo med vsemi kandidati in lepo se imejte tudi na festivalu. Mogoče pa mi celo uspe, da vas pridem pogledat.

Helena pravi ...

Natali, upam, da boš izbrana in tako imela vsaj čez poletje zaposlitev. Na festivalu pa se imejte fino.
Uh, koliko truda je bilo potrebnega, da si lahko sestavila koledar. Super je. Tudi voščilnica je krasna.

Renata pravi ...

Natali, zelo epa voščilnica. Koledarček je pa razred zase, čudovit. Želim ti veliko sreče pri izbiri službe.

Mojca pravi ...

oooo tole je pa res vse tako lepo, sploh koledsarček. Veliko sreče pri službi, tudi jaz sem v isti poziciji na žalost. lp

Tina pravi ...

Nataša...na koncu si vse več kot krasno izpeljala :-)))) Če bi bila jaz kadrovnik, bi bila ti zagotovo moja prva izbira!...zdaj pa držim pesti za dobro novico. Ti kar tu odgovorim za zeleno barvo črt na tagu - v bistvu sem si jo namešala sama iz modrega in rumenega tuša.