nedelja, 21. november 2010

banka

Prav gotovo dobivamo vsi veliko verižnih mailov. Dobronamernih mailov in mailov z modrimi nauki mi ponavadi polepšajo dan. Nekatere maile sem shranila. Eden izmed njih je tale:
Predstavljajte si banko, ki vaš tekoči račun vsako jutro napolni z 86.400 €.  Vendar se vsota ne prenaša na drugi dan. Vsak večer banka izbriše ves preostali znesek, ki ga niste utegnili porabiti med dnevom.
Kaj bi storili? Zapravili bi vsak euro posebej, seveda!




Vsak izmed nas ima takšno banko. Imenuje se ČAS. Vsako jutro nam priskrbi na razpolago svojih 86.400 sekund. Vsako noč se izbriše vsota, ki je čez dan niste uspeli izkoristiti za dober namen. Ne prenaša se na drugi dan in ne dopušča prekoračitev.
Vsak dan se za vas odpre nov časovno-bančni račun. Vsako noč se neporabljen ostanek izbriše in uniči. Če ne izkoristite dnevnega nakazila na ta račun, je izguba vaša. Ni povratka nazaj in tudi na jutri ne morete računati.
Živeti morate v sedanjosti in porabljati vašo dnevno vsoto nakazanega časa. Investirajte ga, da boste od njega imeli kar največ, tako v svojem zdravju, kot sreči in uspehu!
Čas teče. Izkoristite ta dan...

Prepoznajte vrednost vsakega trenutka, ki ga imate na razpolago! In ovrednotite ga zato, ker ga delite z nekom, ki vam je pri srcu, z nekom, ki je vreden vašega časa.

Ni komentarjev: