nedelja, 21. november 2010

vsak je svoje sreče kovač

Leta 2000 sem v slovenskih novicah zasledila članek z zgoraj navedenim naslovom.


©       ŽIVITE ZDAJ-Ko boste več pozornosti posvečali sedanjosti, se boste naučili živeti bolj dejavno. Opazujte okolico, ljudi okoli sebe.
©       DOVOLITE SI BITI SREČNI
©       SREČA NI STVAR NAKLJUČJA-Srečo morate osvojiti. Največji sovražniki sreče so pasivnost, ravnodušje in otopelost.
©       MISLITE POZITIVNO- Nenehno si ponavljajte: Dobro mi gre, sem srečna oseba.
©       VEČKRAT SE SMEJTE- Smeh prežene skrbi, pri smejanju nastanejo v telesu reakcije, ki sproščajo negativno energijo. Dihanje postane bolj intenzivno, utrip srca se spontano poveča in pri sprostitvi ponovno zmanjša.
©       TEŽAV SE LOTITE S HUMORJEM- Humor ni le smejanje, je tudi sposobnost, da se s pomanjkljivostmi in smolo v vsakdanjem življenju soočite mirno in sproščeno.
©       Z GLASBO V DOBRO RAZPOLOŽENJE
©       PREDSTAVLJAJTE SI, DA STE VEDNO SREČNI
©       PRIVOŠČITE SI NEŽNOSTI-Prepustite se partnerju, kajti dokazano je, da se ob nežnosti poveča delovanje hormonov in okrepi volja do življenja.
©       ZAPOJTE SI-Glasno petje sprošča  in če začutite, da se v vas nabira jeza, zapojte na glas. Pojte s trebušno prepono in pustite, da zvok vibrira v telesu. Vokal i ustvari v telesu določeno frekvenco, ki vas spravi v dobro voljo.
©       ŽIVITE POKONČNO-Ne pustite se potlačiti, če vam je usoda  naložila kakšno večje breme. Dokazano je, da pokončna drža krepi psihično počutje.
©       POMIRITE NOTRANJE NADLOGE- Človek se vsak dan pogovarja s samim seboj. Notranji glas ga hvali ali graja in  odločilno vpliva na zaznavanje dogodkov okoli nas, kot uspehov ali neuspehov. Prisluhnite temu glasu. Ta glas je verjetno podoben glasu staršev. Svoj notranji glas boste lahko prevzgojili s pozitivnim mišljenjem in si oprostili drobne napake.
©       PREVERITE SVOJA PRIČAKOVANJA- Nikakor ne bo škodilo, da tu in tam preverimo, kaj pričakujemo od življenja, od samih sebe in od svoje okolice.

Ni komentarjev: