nedelja, 5. december 2010

5.december druga adventna nedelja

Mlad človek se uči računstva, šele star zna računati.



Tri male zvezdice
zgodbica iz adventnega koledarja 2010

Nekaj dni pred božičem so tri najmanjše zvezdice iz Mlečne ceste zahrepenele, da bi smele obiskati ljudi. "No ja," je začudeno dejala vrhovna predstojnica zvezd, "saj jim vendar vse leto pošiljate dovolj svoje svetlobe. Poleg tega bo skoraj božič...Čakajte malo! Glejte, da jim ne razdate vse svoje svetlobe, ker potem ne boste našle nazaj!" Vesele so se podale na pot. Tu in tam so prižgale kakšno lučko v žalostnih in temnih hišah, zanetile svetel plamen v hladnih in ugaslih ognjiščih... Tretja, najmanjša zvezdica pa je naletela na slepega človeka, ki je vzdolž ulice s svojo palico tipal, da bi našel vhod. Za to pa je bilo premalo svetlobe.Ker je revežu zvezdica dala svetlobo, ki jo je premogla, je slepi človek zajokal od veselja in hvaležnosti. Zvezdica pa je v tistem trenutku ugasnila in postala kot košček toplega kamna, ki so ga ljudje kmalu pohodili.
"Ali vas nisem opozorila!", se je hudovala vrhovna predstojnica zvezd, " sedaj je izgubljena in ne more več nazaj domov."
Oglasili sta se ostali dve zvezdici in zaprosili: "Kaj pa če ji me damo vsaka nekaj svoje svetlobe, ali bi takrat lahko prišla nazaj?"
In ker je bil božič pred vrati, se je vrhovna predstojnica omehčala.
Kakor močan sunek vettra sta se pognali mali zvezdici s svetlobno hitrostjo preko Mlečne ceste in zbirali iskrice luči... in sedaj je ugasla zvezdica, ki je prej izgorela za slepca, sedaj zasvetila še lepše in močneje kot prej.

Dodajmo svojo luč...in svetloba bo večja 

Ni komentarjev: