nedelja, 30. januar 2011

Koliba ( The Shack) - William Paul Young

KOLIBA ( The Shack)- William Paul Young
 januarska knjiga knjižnega kluba bralcev bloga Življenje je lepo



Podnaslov knjige: Če je Bog res vsemogočen in poln ljubezni, zakaj potem dopušča bolečino in zlo na tem svetu? Knjiga na to večno vprašanje ponuja neverjetno izviren in jasen odgovor.


Prebrala sem jo!! Povabila sem tudi bralce svojega bloga, da jo preberejo. Želela sem, da si izmenjamo izkušnje in mnenja o njej. Naj bom pa jaz prva. Meni je knjiga definitivno spremenila veliko pogledov na življenje in Boga. In to na bolje! Še bolj mi je utrdila tisto v kar sem dosedaj verjela. Želela sem nanizati nekaj čudovitih citatov oz. misli, ki sem jih pravzaprav včeraj našla na Youtube in bom raje objavila kar link. V tem kratkem filmčku so poudarjene ravno tiste misli, ki so name naredile največji vtis. V kolikor bi kdo rad,da prevedem, bom to z veseljem storila.
Žal pa sem odkrila tudi konfrontacije prav tako na Youtube na knjigo Koliba. Pisatelj priznava,da je knjiga fikcija, torej izmišljena.Prav tako ni v knjigi nikjer citirano sveto pismo kakor tudi ne popolna teza svete trojice. Zastopniki cerkve pa se spotikajo ravno ob te navedbe v knjigi, ki jih pravzaprav ni.Zgražajo se tudi, da kristjani trdijo, da so spregledali in da bolje razumejo božanstvo ravno po zaslugi te knjige. Ne razumem, kaj je v tem napačnega. Všeč pa mi je,da so tudi tisti, ki spet na Youtube priznavajo svoj novi pogled na Boga.
Te dni sem prebrala še mnogo drugih lepih knjig, predvsem otroške knjige, saj sem pripravila igrico za materinski dan, ki jo že pridno vadimo.Želela sem igrico z angelom.V ta namen  sem zato prebrala sledeče knjige : Mavrični angel (Karel Gržan), Preveč angelov (Petr Chudožilov), Mala Duša in Sonce (Neale Donald Walsh), Moj angel plava z menoj (Regina Doman). Za igrico sem izbrala Moj angel plava z menoj.

Jaz verujem. Zato me take človeške zgodbe, kot je Koliba, pritegnejo. Priznam,da me je precej spominjala na knjigo Anastazija- Zveneče cedre tajge (Vladimir Megre).

Torej...imate tudi vi kakšno izkušnjo v zvezi te knjige?

9 komentarjev:

moi pravi ...

Žal ne, Moj čas za branje je zvečer v postelji, ki ga zadnje čase kar prespim. Hočem reči, da od utrujenosti raje zaspim. Me veseli, da si jo delila z nami, mene je že malo pritegnila, tako se bo 1x znašla na moji listi prebranih. Ti pa nikar ne zgubi volje in nas še kar naprej vzpodbujaj z novimi knjigami.

Vladuška pravi ...

Tale knjiga pa me je zanimala že, ko še ni bilo prevoda v slovenščino in vem, da je že takrat razburjala javnost. Potem sem nekoliko pozabila na njo, sedaj pa sem si jo kar rezervirala in jo bom prebrala. Hvala, da si nas spomnila na to. Kar pa se tiče tega, da jo je Cerkev obsojala, pa moram reči, da me večkrat te stvari začudijo. Tudi ko na primer obsojajo kak film, ki meni nikakor ni sporn. Ne zdi se mi dobro, da neke stvari postavijo kot slabe in kot da velkrat ne razumejo, da prav takšne stvari ljudi vodijo k veri, k povsem pravi veri.

Dijana pravi ...

Živjo, pokukaj na moj blog, čaka te nagradica.

• ♥ Natali ♥ • pravi ...

@Dijana-hvala za nagradico ♥
@Vladuška-imaš mogoče kakšen namig za knjigo, ki je vredna branja in ki bi jo objavila na blogu?

Helena pravi ...

Polovico te knjige sem prebrala kar med službi :) Zanimiva še in še. Nekaj misli sem si tudi izpisala. Super knjiga in hvala za nasvet!

• ♥ Natali ♥ • pravi ...

@Helena-verjamem, da si polovico prebrala kar med službo,saj je tudi meni bila knjiga zelo všeč.

Urša Zupan pravi ...

sama sem knjigo prebrala pred dobrim letom in pol in mi je bila zelo všeč. Sicer sem ateist, zato sem najprej menila, da knjiga ne bo primerna zame. Kasneje sem ugotovila, da jo vsak razume po svoje, saj je napisana na način, ki spodbuja domišljijo, vsakdo jo lahko razume drugače. Sama sem jo razumela na primer popolnoma drugače, kot jo je razumela kolegica, ki je zelo verna, vendar je bila obema všeč. Vsa čast pisatelju, da je uspel napisat takšno knjigo, v kateri sicer govori o 'bogu' in podobnem, vendar ni napisana versko ali Cerkveno, temveč nevtralno. Odlična knjiga, priporočam :)

ME pravi ...

Iščem knjigo v slovenskem jeziku in je nikjer ne najdem. A jo mogoče kdo ima in je ne potrebuje več? Zanimam se za nakup... Hvala!

• ♥ Natali ♥ • pravi ...

knjigo v slovenščini dobite na:http://www.bolha.com/knjige-revije-stripi/leposlovje/romani/william-paul-young-koliba-ko-se-tragedija-sreca-z-vecnostj-1311451899.html?aclct=1486484874&kw=koliba