sobota, 30. julij 2011

knjiga za avgust

Če sem se v juniju komaj  prebila skozi knjigo Prevzetnost in pristranost, pa sem v juliju ne le prebrala Belo Masajko, ampak sem še isti teden prebrala nadaljevanje te knjige- Zbogom Afrika in Vrnitev v Barsaloi.  Vse tri knjige so mi bile zelo všeč. Pripoved je lepa, zanimiva in tekoča.

Petra abrahama že poznate. Za svoj rojstni dan je dobil knjigo, ki je pritegnila mojo pozornost. Zanimiv naslov, zanimiv izgled knjige,taka skrivnostna knjiga. Knjiga ima celo svoj link.Torej:



Za mesec avgust sem izbrala knjigo



[psi] je na moč nenavadna knjiga, ne boste je mogli primerjati z ničimer, kar ste prebrali doslej. Pravzaprav sploh ni knjiga, ampak ključ, ki bo človeštvu nekega dne vrnil ljubezen. Gre za starodavno resnico, zapisano sedmič, tokrat v najčudovitejšem jeziku malega naroda.

Morda najbolj presenetljivo od vsega je, da knjiga, ki ima obliko romana in je tako dostopna vsakomur, razkriva sedem največjih skrivnosti človeštva s povsem različnih področij. Pisec ta razkritja navaja kot dokaz, da te knjige v resnici ni ustvaril on, ampak razum, o katerem doslej nismo vedeli ničesar.

Pisec je knjigo videl v enih samih sanjah, v katerih pa sam ni bil razkrit. Tako bo tudi knjiga predstavljena brez pisca, saj ta meni, da bi bilo nadvse domišljavo, da bi se postavljal s takšnim delom. Ki ga je v resnici ustvarilo Življenje. (vir)

2 komentarja:

Tanja E. pravi ...

Jo bom gotovo vzela v roke, hvala, prijazen pozdrav:))

Vladuška pravi ...

Ta knjiga me zelo zanima že nekaj časa, samo še nisem imela priložnosti, da bi jo dobila v roke. Je pa nekaj časa nazaj imela enormno ceno, kar se mi je zdelo prav neumno. Sem šla prav sedaj preverit in še vedno stane 77€. Kar enostavno ne morem razumet je to, da knjiga, ki bi morala priti v roke vsakemu človeku, ker nosi s seboj pomembno resnico, jo zavijejo v tak ovitek, da je na koncu takšna cena, da si jo lahko pricvoščijo le redki. Sicer pa, knjižnica je naša rešiteljica, hvala Bogu ;)))) Upam, da jo kmalu dobim. Hvala za tole.