nedelja, 30. oktober 2011

knjiga za november

Nad Alamutom sem obupala. Priznam. Medtem ko sem, knjigo za mesec oktober požrla.Najbrž mi bolj ležijo resnične življenjske zgodbe.Carmen zelo lepo opisuje islamsko življenje žensk. Vedno sem verjela, da ženske lahko vplivamo na svet- da je lepši ali pa grši. Še vedno verjamem, da so mame tiste, ki vzgajajo moške, svet ne glede na vero. A najbrž jaz lahko tako trdim, saj sem izobražena, imela sem vse možnosti v življenju, vse mi je bilo dovoljeno, medtem, ko islamskim ženskam ni. Ampak po tej knjigi razumem, da če bi imele malo več volje, bi tudi njihovo življenje med njihovimi štirimi stenami lahko bilo drugače.

Za mesec november sem izbrala knjigo




Šabono je naziv za indijanska naselja v pragozdovih južne Venezuele in severne Brazilije. Florinda Donner, antropologinja, ki je preživela leto dni v enem od njih, opisuje svoje življenje med Itikoteri. Ločeni od civilizacije živijo kot v pravljici – družijo se z duhovi, pogovarjajo se s pticami in z živalmi, sporazumevajo se bolj s pogledi in z dotiki kot z besedami. Pozabljajo na preteklost in ne mislijo na prihodnost.
Florinda Donner je stopila v svet čarovništva in zdravilcev, ki si predajajo starodavna vedenja, med bivanjem v nekem mestecu na severu Venezuele. Kot je Carlos Castaneda predajal nauke dona Juana, Florinda Donner natančno poroča o dogodkih, v katerih tudi dejavno sodeluje. Njena pripoved se odlikuje po izjemno natančnih opisih sveta, v katerem se ljudje sporazumevajo v jeziku čarovništva in sanj.

1 komentar:

Vladuška pravi ...

Ta vsebina pa me je zelo pritegnila. Sem ravno v iskanju nove knjige za branje, mogoče pa kar tale zaide mednje.