sobota, 13. oktober 2012

četrtkove voščilnice (54)

Res, da je danes sobota in ni več četrtek, a ker mi bo vendarle uspelo ustvariti dve voščilnici, eno že takoj zdaj objavljam. Predvsem zaradi svojega dobrega občutka.Tako všeč mi je bilo vsak četrtek objavljati voščilnico.

Pravi užitek je tale zmešnjava na moji mizi. Pa še to turobno vreme mi gre fajn na roke, sicer bi že lazila po kakšnih grmovih. No, nekaj tega bom vendarle deležna takoj, ko zaključim tole objavo. Škorenjčki, kuža, mož in gremo :)
Ker pa  je voščilnica v jesenskih barvah, jo prijavljam na Izziv #66- barve jeseni.


Voščilnica, ki ni  najbolj natančna.Trakove nisem najbolj natančno prepletla.Če sem čisto odkrita, nisem stremela k popolnosti. Želela sem izdelati simboliko mozaika življenja starejše gospe, mame moje naročnice,  ki ni prehudo zahtevna, a zelo verna. To vernost nisem najprej vedela, kako naj jo vključim. Ideja s križem mi ni bila všeč, angelčki me tudi niso prepričali, drugih podobic pa nimam. Prepričala pa me je okrasitev naše cerkve, ki ima pet krožnih ikeban z desetimi roza nageljni povezane v krog z "bunkico" iz treh nageljnov. Sprva nisem pokapirala dekoracijo, potem me je prešinilo : "Seveda, saj je oktober- rožnovenjski mesec, vendar!!!" In tako sem že v nedeljo vedela, kakšna bo voščilnica :) Da bo v jesenskih barvah sploh ni bilo dvoma. Ponovno sem uporabila in porabila še zadnjo zalogo malih gerber  in sestavila rožni venec na mozaični podlagi v jesenskih barvah. Upam, da bo slavljenka prepoznala simboliko in ji bo voščilnica kljub nepopolnosti všeč.

7 komentarjev:

Mojca pravi ...

Meni se pa prav ta "nenatančnost" tako dopade, voščilnica s tem dobi prav posebno dimenzijo. in okrasila si jo tudi zelo lepo. LP

Andreja pravi ...

Prav lepa je in super se podajo rožice na pisano podlago :-))

Vladuška pravi ...

Všeč mi je, kako si vse skupaj oplemenitila s simboliko. In jesenske barve ji lepo pristojijo.

Kefa pravi ...

Kot v vseh tvojih voščilnicah, je tudi tukaj veliko simbolike. Bravo. Nenatančnost včasih ni nujno slaba. LP

Simko pravi ...

Zelo mi je všeč, kako si naredila ozadje in barva, ki si uporabila. Rožice zelo lepo pašejo na podlago, kot je že omenila Andreja in lepo simbolično si jih razporedila na voščilnici. Lp

Janja pravi ...

Voščilnica je krasna. Zelo lepo si ujela na njo mozaik in rožice. Lp

Goga pravi ...

Zanimive izvedba rožnega veca, meni tudi pod razno kaj takega ne bi padlo na pamet. Lepo si kombinirala barve in simboliko in nastala je res lepa in umirjena voščilnica.
Pozdravček Lili