sobota, 13. november 2010

človek


poglavje ČLOVEK

Največkrat slišimo- saj sem samo človek iz krvi in mesa. Kakšna zmota! Človek je popolno bitje. Prav vsak izmed nas je popoln, zlasti ker smo utelešenje našega duha in uma. Smo najboljša embalaža za vsebino, ki jo nosimo. Kaj vam je zdaj ljubše? Boljša embalaža ? Boljša vsebina? Razmislite!


Torej nisem samo človek iz krvi in mesa, to je lahko žival.  Jaz sem nekaj več. Vsak izmed nas je nekaj več. In vsak izmed nas je celota zase. Ko to sprejemmo, razumemo smisel življenja. Razumemo , da naše telo ima nek svoj smisel. In ko ga sprejmemo, lažje dihamo in rečemo, da živimo. Do stopnje sprejema našega telesa zavračamo naše telo, naše življenje, nas samih, našo srečo.

Zelo pomembno je, da razumemo, da je naše telo popolno, takšno kakršno je in ko ga resnično sprejmemo, takrat postanemo resnični in začnemo živeti svoj smisel. Prav vsak človek ima svoj smisel, svojo misijo, pa naj je še tako majhna.


Vso srečo, vso ljubezen, vso skrivnost nosimo v sebi. Vse je v nas. Prav tako je nesreča, sovraštvo vse v nas. Takšna kakršna je naša misel, takšna je naša usoda in navsezadnje naše življenje. Torej, ko opustimo vse naše želje do te mere, da nismo nesrečni zaradi neke stvari, ki nam jo ne uspe dobiti, in zaupamo življenju, usodi, Bogu, takrat začnemo živeti svoj smisel. Se vam zdi zapleteno? Enostavno?
Komur se zdi enostavno, mu bo nadaljevanje branja knjige (bloga) najbrž dolgočasno. Tistemu, ki pa ni zadovoljen s tem kar ima, pa priporočam, da bere naprej.




naslednje poglavje OSVOBODIMO SE PRETKLOSTI

Ni komentarjev: