četrtek, 30. junij 2011

knjiga za julij

Komaj sem se prebila skozi knjigo prejšnjega meseca. Težave mi je delal ta prefinjeni stari jezik. A je bilo vredno. Pravzaprav jo bom pogrešala. Vladuška hvala za predlog.
Že dolgo si želim prebrati to zanimivo resnično zgodbo zaljubljene ženske, ki je zapustila vse in sledila svoji ljubezni.


Za mesec julij sem izbrala knjigo



Seveda prekopiram vsebino iz spleta, da podam kakšno informacijo o knjigi, in tako bom tudi tokrat.


Corinne Hofmann je pri sedemindvajsetih letih odšla s svojim dolgoletnim fantom na dopust v Kenijo. Tam je na trajektu zagledala Masaja in se je vanj takoj zaljubila. Svojega fanta je pustila in se preselila v Kenijo, v upanju, da bo imela srečno življenje s svojim Masajem po imenu Lketinga. A se je zmotila. Zaradi dveh različnih kultur, evropejske in afriške, je bilo takšno življenje nemogoče. Ker pa je končno našla veliko ljubezen svojega življenja in z njo dobila otroka, se ji ni bilo problem prilagajati in samoodrekati. Ampak to ni bilo vedno lahko, saj je hitro ugotovila da so v njihovem svetu ženske manj vredne in poniževane. To je hotela spremeniti in dokazati, da temu ni tako. Zato se je začela postavljati na svoje noge s svojim lastnim načinom življenja. Ko prebereš to zgodbo, lahko spoznamo, kam lahko ljubezen človeka pripelje.


Se že veselim vaših mnenj in vaših izkušenj v zvezi s predlagano knjigo.

6 komentarjev:

Maja pravi ...

Sem brala! Zanimiva zgodba za čez poletje, ves čas sem si mislila:”Pa kaj je ženska mislila!”

Dijana pravi ...

Nisem brala knjige, sem pa gledala film 2x. Kaj naj rečem...popolnoma realna zgodba. Sama nisem pristaš takega mešanja kultur že zaradi ogromnih sprememb, ne nazadnje v tem primeru poniževanja sebe in izguba lastne identitete. A ljubezen je pač slepa. V moji okolici poznam vsaj 3 pare (belka, črnec z otrokom). Mislim, da take zveze v večini ne trajajo večno, saj po moje slej ko prej pride na dan prava osebnost/narava človeka (kljub prilagajanju in odrekanju). Pa prijetno branje! Lp

Kefa pravi ...

Meni osebno je trilogija Bela masajka zelo zelo vseč. Jezik je tekoč,tako da jo je preprosto brati. Komaj sem čakala, da sem prebrala se nadaljevanje. Nad filmom sem bila zelo zelo razočarana.

Amikadeja pravi ...

Tole sem pa tudi jaz prebrala....na mah. Zares mi je bila všeč in, kot je napisala že Kefa, luštno in preprosto branje.

Pa še eno strinjanje s Kefo - film ni vreden, da bi pred tv presedel tisti dve uri...

moi pravi ...

Nisem brala knjige, sem pa gledala film. Zanimiva zgodba.

Vladuška pravi ...

Te knjige še tudi jaz nisme brala. Jo bom dodala na seznam tistih, ki bi jih vsekakor brada prebral av prihodnje. Me veseli, da ti je Prevzetnost in pristranost bila všeč in kot praviš, človek jo na koncu res kar pogreša.