ponedeljek, 26. september 2011

prva obletnica z bonbončkom

Kdo se spominja  mojega  prvega prispevka "Mami, nikoli nisi bila sama, Bog je vedno bil s tabo"?
To mi je nekoč rekel moj takrat šestletni sin.
In danes je še vedno tako.
Še vedno je Bog z mano.


Sicer ne bi bilo danes  eno leto odkar sem začela pisati svoj blog in to ne bi bila  moja 185. objava in ne bi imela preko 15 000 ogledov svojega bloga.Če je to veliko ali malo pravzaprav ne vem. Vem le, da je moj blog postal del mojega življenja. Blogerke ustvarjalke so/ste postale moje nove prijateljice.Moje blog prijateljice, ki me navdihujete, bodrite, ko mi zaškriplje, ki me občasno nasmejete do solz, ki me presenetite s svojimi zgodbicami, ki me učite raznih spretnosti. To ste ve,vse tiste, ki ravno zdaj to berete.
Sprva sem mislila, da bom pisala več o mojih izkušnjah, a zgleda, ko sem enkrat zaključila svoj življenjepis, kar mi ni bilo najbolj enostavno, sem se zgleda usmerila v druge užitke in tematike. Najbolj krivo je bilo kako sva se spoznali z Moi . Novo poznanstvo z njo je preusmerilo mojo smer pisanja bloga. Največ o blogu sem se pravzaprav naučila od nje, kakor tudi veliko ustvarjalnih fint. Uspeli sva izpeljati marsikaj skupaj. Veliko o tem sem že pisala, ni prav da se ponavljam.

Kako presneto mi je všeč, če pa kakšno sama pogruntam.Všeč mi je bilo, ko sva z Moi ( s tem,da je ona imela težji del) skupaj naredile adventni koledar, pa na knjižni klub sem tudi ponosna. Dobra ideja se mi je zdela, da vsem nam polepšam ponedeljkova jutra z afirmacijami Louise L. Hay. Všeč mi je tudi, ko se lotim nečesa, kar sem zelo, zelo dolgo časa odlašala, a ker sem si želela objaviti na svojem blogu, sem se lotila dela, kot so na primer sveče, pa žajfice ipd.

Tako, kot sem se od vas naučila, bom tudi jaz podarila bonbonček  za prvo obletnico. Nekaj ustvarjalnega materiala bom res priložila, a glavni del bonbončka je knjiga 100 najlepših voščil za rojstni dan. Nek kompromis med knjižnim klubom in ustvarjanjem, pa med življenjem in dobrimi željami, in pa ker gre praktično za rojstni dan, je tudi naslov knjige ta pravi.

In kako se lahko potegujete za ta bonbonček-
dovolj je že kakršenkoli komentar. Vesela bom ( zelo vesela), če mi lahko zaupate najljubši prispevek, ki sem ga objavila, ali najboljšo knjigo, ki sem jo napovedala, ali pa katera rubrika vam je najbolj všeč, če imate najljubšo voščilnico, ali pa če vas je karkoli na mojem blogu navdihnilo, karkoli, kakšna ideja ali slikca, karkoli. Seveda pa sprejmem tudi kritiko.

Žrebanje bo : 21.10.2011

Za konec današnjega posta pa še ena mojih najljubših molitev:

Gospod, naredi me za orodje svojega miru.
Kjer je sovraštvo, naj prinašam ljubezen.
Kjer je žalitev, naj prinašam odpuščanje.
Kjer je nesloga , naj prinašem edinost.
Kjer je dvom, naj prinašam vero.
Kjer je zmota, naj prinašam resnico.
Kjer je obup, naj prinašam upanje.
Kjer je žalost, naj prinašam veselje.
Kjer je tema, naj prinašam luč.

Učitelj, naj se ne trudim,
da bi me drugi tolažili,
ampak naj sam tolažim;
da bi me drugi razumeli,
ampak naj sam razumem;
da bi me drugi ljubili,
ampak naj sam ljubim.
Kajti ko dajemo, prejemamo,
ko odpuščamo, nam je odpuščeno;
in ko umremo, vstanemo v večno življenje.

p. Esther Bouquerel



To molitev vsi pripisujejo sv. Frančišku, čeprav je nastala šele na predvečer 1. svetovne vojne.
Njen avtor je p. Esther Bouquerel. Originalno besedilo je v francoščini.


Vse dobro !
Vaša Nataša

11 komentarjev:

Vladuška pravi ...

Vsekakor ena velika čestitka za obletnico. Najprej moram reči, da si me v začetku s svojim življenjepisem spravila praktično do solz in do razmišljanja o tem, kaj vse lahko prenese en sam človek, pa preživi in ostane tako fejst kot ti. Zelo ljubi so mi tvoji knjižni prispevki, kakor si tudi ena izmed tistih, ki si me navdušila za Louise L. Hay. Lepo je biti v tvoji družbi in še naprej nas razveseljuj s svojimi prispevki in naj ti ustvarjalnosti ne zmanjka. Pa tole tvoje ozadje bloga mi je tudi zelo všeč.

• ♥ Natali ♥ • pravi ...

@Vladuška prisrčna hvala <3
ozadje je pa bloggerjevo-in je tudi meni všeč ;)

moi pravi ...

Res je, kot je napisala Vladka, kapo dol po vsem kar si doživela in kakšna topla oseba si kljub vsem padcem postala. Lahko bi postala kakšna "zagrenjena in jezna na ves svet" oseba, pa nisi. Pomagaš drugim, nas vzpodbujaš z mislimi Luise Hay, nas vzpodbujaš k branju in razveseljuješ s svoj ročnim delom.
Vesela sem, da sva se našli, da kljub razdalji včasih skupaj ustvarjava. Hvaležna sem za vsa naša srečanja.
Čestitke za prvo leto in naj te ustvarjalna vila spremlja še mnoga leta.

• ♥ Natali ♥ • pravi ...

@moi- draga moja prijateljica, moja sorodna dušica- tebi PRISRČNA HVALA!

Amikadeja pravi ...

Tvoj življenjepis se bere kot knjiga - polno zapletov, veliko krivic in le malo pravice...
Veseli me, da si se kljub vsemu "postavila" na noge! Življenje ti res ni prizanašalo in prav zaradi tega te lahko vse, ki smo imele relativno "normalno" otroštvo, samo občudujemo!

Sicer pa, tudi meni je všeč ozadje bloga, najbolj od vsega pa se mi je v spomin vtisnila voščilnica za strica - hiška, ki ima tako domiselno izdelano zunanjost in notranjost. Krasna je!

Andreja pravi ...

♥Čestitke ob obletnici♥ Lepo te je spremljati zato ostani na tej poti in sledi svojim željam in seveda ustvarjaj in piši, piši, to ti je v krvi, res te je čudovito brati.

• ♥ Natali ♥ • pravi ...

@Amikadeja- najlepša hvala za iskreno mnenje.občudovanje si saslužim ravno toliko kot VSAK drug človek. če je lepo mnenje, pa ga kot vsak drug, tudi jaz rada slišim.
da sem zdržala, pa že veš- nisem bila sama ;)
@Andreja-hvala za čestitke in tvoje mnenje.lepo je slišati,da te radi berejo :)
in prava gotovo bom še pisala

Andreja pravi ...

Jap, čudna so pota gospodova in včasih se sprašujem, zakaj, zakaj, zakaj?
Ampak odgovora ni, je le misel, da pravice na tem svetu ni!
Želim ti vse dobro in čestitke za obletnico. Rada pridem k tebi na obisk, si samosvoja in to obdrži!
Ko pa pridem na "moje" Bovško, ti pa vsekakor javim.
Pozdravček z Notranjske :-))

Kefa pravi ...

Ojla...včeraj preprosto ni bilo časa (saj sem ti po telefonu obrazložila).
VSE NAJBOLJŠE za obletnico. Da bi ti besede še naprej tako lepo tekle.
Kateri tvoj prispevek mi je najljubši...kar vsi, ampak ko sem brala življenjepis, so mi šle dlake pokonci.
Še dobro da pišeš blog, ker drugače bi bile vedno ti zavarovalniška zastopnica in jaz referentka na tehničnih pregledih. Še dobro, da je svet tako majhen :D

Se že veselim novih objav :D

Papa Kefa***

• ♥ Natali ♥ • pravi ...

@Andreja L.hvala lepa za čestitke in dobre želje, pa za tvoje obiske na mojem blogu. Komaj čakam, da se snideva na Bovškem.Vabljena tudi v soboto 1.10. na 10.hojo po buških stezah
Jaz se ne sprašujem več zakaj, ampak se zahvalim in si rečem, sem že tako močna, da lahko to prenesem, čeprav moram stiskati zobe.

@Kefa-najlepša hvala za čestitke in lepe želje,tudi jaz sem zelo vesela,da sva se spoznali na račun najinih blogov, čeprav si me ti že prej "poznala" po zavarovalnih policah ;)

Karmen pravi ...

Iskrene čestitke za obletnico. Ja prav imajo res si nekaj posebnega, ko sem brala tvoj življenjepis sem si rekla res je dobra in občudovanja vredna. Še naprej ostani to kar si.