sreda, 27. oktober 2010

zadnjih dvajset let-doba zorenja

5.      Del
Vrnili smo se! Na Nizozemskem smo šli skozi pekel in nebesa. Bili smo bogatejši za mnoge izkušnje, tako lepih kot neprijetnih. Žal pa sem jaz »zbolela«. Moja bistvena težava je bila, da mi je leva stran telesa umirala. Na Nizozemskem sem zbolela za tinitusom, ta je bil še posebej mučen ob slabšem vremenu. Dokler sem na Nizozemskem hodila na terapije akunpunkture, je še nekako šlo, a žal nisem uspela zaključiti terapijo pred selitvijo. Hodila sem na razne preglede, a nikakor niso mogli ugotoviti, kaj povzroča moje težave. Ob eni priložnosti so posumeli, da sem zbolela za multiplo sklerozo, a na srečo nisem! Obiskovala sem kar nekaj tečajev za boljše počutje- Art of living, joga, zvočno terapijo... Še lani spomladi sem trpela za hudimi migrenami in občasnimi odpovedi leve strani telesa. Na srečo pa sem s pomočjo svojega sodelavca odkrila dr. Romanovića, ki je z magnetno bioresonanco odpravil moje migrene, občutljivost na vreme, alergije, borelijo (!), vnetje živca na levi strani lica,... Od takrat sem kot prerojena. Nekaj težav mi povzroča le še trdovratna kandida, ki najbrž uživa v mojem še sesutem imunskem sistemu. Delam še na njej.
Tudi mojega prvega fanta sem prebolela. A ne brez pomoči, pomagal mi je Peter Gouw, a to je že druga zgodba.
V bistvu zaključujem zdaj to moje dolgo pripovedovanje.
moj dom
Ob vrnitvi v SLOVEnijo  sem se ponovno zaposlila kot zastopnica, najprej v eni agenciji, nato pa ponovno v Zavarovalnici Maribor,  kjer sem še danes. In pravzaprav je bilo neko izobraževanje v okviru zavarovalnice povod, da je nastal ta blog. Tudi o tem kdaj kasneje.
Ponovno sem pričela s turističnim krožkom s katerim smo nizali uspehe za uspehom. Vmes sem postala predsednica TD Bovec, obudila kar nekaj prireditev in v bistvu postavila novo vizijo društvu.  Igram v dramski skupini Vrtinec , kjer igramo samo predstave za otroke. Sodelujem še v društvu ARS Bovec , a le v božičnem  dogodku, sem članica  ŽPS Bovec , zadolžena za mladino, svetnica za segment društva v LTO Bovec . Torej precej aktivna v prostem času.
dramska skupina Vrtinec- Pekarna Mišmaš ( 2009)
Mož ne dela več kot policist v Bovcu, ampak kot varnostnik v Ljubljani. Seveda se vozi tja, občasno prespi pri moji tašči in ji kaj postori doma. Moj mož je iz Homca. Otroka sta dva zdrava in brihtna fanta. Puberteta sicer ni najbolj prijetna, a kar gre. Važno je, da vsi zorimo in ne znorimo. Živimo umirjeno družinsko življenje z manjšimi prigodami in nezgodami.


moji, moji

Z možem se dobro razumeva, še nikoli tako dobro.
Moja življenjska zgodba je mogoče res bila polna padcev , a je imela tudi dovolj vzponov, da lahko rečem, da je moje življenje lepo. Moja zgodba se ne more primerjati s tistimi, ki so bili po nedolžnem ubiti, s tistimi, ki so po nedolžnem presedeli mnoga leta v zaporih, s tistimi , ki preležijo bolni in nebogljeni na posteljah, s tistimi,  ki trpijo vojne vihre...


s sodelavci na nagradnem izletu Goriški grad

Ni važno kolikokrat padeš, pomembno je kako se pobereš.
Življenje je lepo!



5 komentarjev:

Marjeta pravi ...

Prebrala sem tvoj življenejepis. Mislim, da vsega. Vsaj upam, da nisem kje kaj spregledala. Ker ni nobenega komentarja se zdaj sprašujem ali sem to našla samo jaz ali Slovenci za take izpovedi nimamo besed oz. se v to nočemo vmešavati. Moram reči, da me je "zgodba" zelo ganila. Po datumih sodeč sva nekje istih let. Ne morem verjet, kaj vse človek lahko doživi in preživi. Veselim se s tabo, da vama je z možem uspelo ohranit zvezo. Hkrati pa upam, da so pred vami samo še vzponi, brez padcev.
Hvala ker si delila zgodbo z nami.

• ♥ Natali ♥ • pravi ...

Draga mb, hvala za komentar in vso podporo zraven.<3
Res je moja živ.zgodba je samo ena izmed vseh, predvsem sem ponosna, da sem iz vse te godlje našla svoj smisel in srečo.
lahko pa povem,da so se mi nekateri osebno zahvalili in čestitali,da sem se takole razgalila in zaupala svojo zgodbo.
vse dobro,nataša

Slavko pravi ...

Kar groza me je, koliko padcev. Vsi pa posledica napačnih odločitev.
Kjer je Bog na PRVEM mestu, je vse na pravem mestu...
Želim ti srečanja z Njim, saj ni Bog mrtvih, ampak Bog živih.
Z Njim so vse življenjske odločitve prave. Ampak najprej pomeči s prvega mesta vso New age šaro. Le v izpraznjeno (čisto) srce sme in more stopiti Najvišji. Preberi kaj od očeta Jamesa Manjackala. Poučno.
Mir s teboj!

Čarovnije z male kmetije pravi ...

Pozdravljena,

našla sem tvoj blog. In prebrala življenjepis. Tudi jaz se čudim, da ni nobenih komentarjev. Ampak, ja, tako je. Včasih je težko najti besede. Neverjetna punca si! Pravi dragulj volje in moči. Veseli me, da ti je zdaj dobro. Srečno tudi vnaprej, ti želim.

Unknown pravi ...

Natasa, what an amazing life story! Pa sem jaz mislila, da je bilo moje zivljenje tezko! Zelo sem ponosna nate! I am soooooooooo proud of you!!!
Tatjana