sobota, 30. julij 2011

knjiga za avgust

Če sem se v juniju komaj  prebila skozi knjigo Prevzetnost in pristranost, pa sem v juliju ne le prebrala Belo Masajko, ampak sem še isti teden prebrala nadaljevanje te knjige- Zbogom Afrika in Vrnitev v Barsaloi.  Vse tri knjige so mi bile zelo všeč. Pripoved je lepa, zanimiva in tekoča.

Petra abrahama že poznate. Za svoj rojstni dan je dobil knjigo, ki je pritegnila mojo pozornost. Zanimiv naslov, zanimiv izgled knjige,taka skrivnostna knjiga. Knjiga ima celo svoj link.Torej:



Za mesec avgust sem izbrala knjigo



[psi] je na moč nenavadna knjiga, ne boste je mogli primerjati z ničimer, kar ste prebrali doslej. Pravzaprav sploh ni knjiga, ampak ključ, ki bo človeštvu nekega dne vrnil ljubezen. Gre za starodavno resnico, zapisano sedmič, tokrat v najčudovitejšem jeziku malega naroda.

Morda najbolj presenetljivo od vsega je, da knjiga, ki ima obliko romana in je tako dostopna vsakomur, razkriva sedem največjih skrivnosti človeštva s povsem različnih področij. Pisec ta razkritja navaja kot dokaz, da te knjige v resnici ni ustvaril on, ampak razum, o katerem doslej nismo vedeli ničesar.

Pisec je knjigo videl v enih samih sanjah, v katerih pa sam ni bil razkrit. Tako bo tudi knjiga predstavljena brez pisca, saj ta meni, da bi bilo nadvse domišljavo, da bi se postavljal s takšnim delom. Ki ga je v resnici ustvarilo Življenje. (vir)

četrtek, 28. julij 2011

soseda

Moja soseda danes praznuje enak rojstni dan le nekaj dni kasneje kot jaz. Ker je že moja zvesta naročnica voščilnic, se spodobi, da ji eno izdelam.
Ker sem od Moi  za rojstni dan dobila šablonco metuljčka, sem ga seveda želela poizkusiti. In takole nastala tale voščilnica:
metuljčka sem izsekala, luknjo oz. šablono, ki je ostala, sem uporabila na drugem koščku papirja in sem posenčila
spodnji papir sem obrezala s cik-cak škarjami ter poštempljala s pisavo ter posenčila robove
kupljene rožice, ki mi jih je podarila Moi sem nalepila v levi spodnji kot, ostale kote sem "okrasila" z mašnicami iz špage
dva gumba sem povezala s špago in ju nalepila


Razen, da je nama skupna rojstna letnica ter mesec in isti naslov, je nama skupno še zbiranje angelčkov. Angelček na sliki sem dobila za letošnji rojstni dan prav od nje.
Mojo zbirko angelčkov ste že lahko videli tukaj, nekaj jih spremljate kot dodaten element k vizitkam .Seveda jih je še nekaj več drugje po hiši. Občasno kakšnega podarim naprej.


vam pa želim,da vas angeli varuhi spremljajo na vsakem vašem koraku in
vam odkrivajo tiste skrite lepote življenja in sveta.

ponedeljek, 25. julij 2011

101 pot do sreče ♥ 21 ♥



Vedite, da vas na drugi strani vsakega mostu, ki ga prečkate, čaka višja raven izpopolnitve. Bodite ponosni na svoj napredek!

Louise L.Hay

petek, 22. julij 2011

zgodovinarka

Včeraj sem dobila sms: " A maš cajt m nrdit voščilnico za 30let. za punco dip.zgod in vodička."
"Uf", sem si mislila, " že spet ena na brzino". A še preden sem mobi dala nazaj v torbico, sem si že predstavljala, kako se bom lotila te voščilnice. Mislila sem si. "Še dobro,da si moram lase pobarvat."


torek, 19. julij 2011

bonbonček gre....

Drage moje spremljevalke!

Najprej se zahvaljujem za vaše sodelovanje pri mojem prvem bonbončku,
kljub temu,da vas ni bilo veliko ( samo 5 :( ) .
Mogoče sem bila preveč zahtevna z nalogo ;)
♥ ♥ ♥
Nato se prisrčno zahvaljujem za vse lepa rojstnodnvna voščila,
ki ste mi jih poslale tako ali drugače.
♥ ♥ ♥
Hkrati pa se opravičujem, da nisem žrebanje opravila in še manj objavila kot sem obljubila ,
t.j. 18.7., torej včeraj.
Žal nisem bila na volji, ker smo kot družina žalovali in ne mogli verjeti temu groznemu dogodku.
Gre za ne še 22 letnega Žigovega in našega družinskega prijatelja.
Tiste, ki me spremljate na facbooku, veste že nekaj več o tem.

***

Danes sem pa le izpeljala žrebanje, pomagal mi je moj Žiga
(žal še ne obvladam tistega računalniškega žrebanja),
obljubim,da pri naslednjem bonbočku bo žrebal računalnik ;)

posoda z angelčkom

pet kandidatk za žrebanje

listki v posodi

žreb s srčno roko
in srečna izžrebanka je....
KARMEN

njena najljubša reka:
Če želiš uspeti, moraš imeti srečo, da dobiš priložnost, da priložnost znaš izkoristiti, pa potrebuješ pamet.
in 
 Sreče ne spoznaš z glavo ampak s srcem

Vrečo denarja pa bi Karmen podarila Društvu sonček.

♥ ♥ ♥Karmen čestitam.♥ ♥ ♥
Prosim pošlji mi svoj naslov na moj mail.

Vsem ostalim sodelujočim pa vse dobro in še 1x hvala za sodelovanje.

ponedeljek, 18. julij 2011

101 pot do sreče ♥ 20 ♥




Vedite, da ste lahko- četudi v svojem življenju ta hip nimate popolnega romantičnega partnerja-kljub vsemu gospod Pravšnji ali gospa Pravšnja, sami sebi.

Louise L.Hay

sobota, 16. julij 2011

rojstni dan

Danes praznuje moj prvorojenec svoj 17.rojstni dan. Že!!!!!
To je bil definitivno  daleč najlepši dan v mojem življenju. Poleg tega,da se je rodil moj mali angelček, sem ta dan imela moje soočenje z večno lučjo, z neizmerljivo ljubeznijo, z brezčasjem in neskončnim mirom- z Bogom. To doživetje oz. izkušnjo zelo težko opišem, ker ni moč tega dogodka opisati z besedami. Kakorkoli že vedno pravim,da sem se s tistim dnem ponovno rodila tudi jaz. Ni naključje,da se je rodil dva dni pred mojim rojstnim dnem, čeprav bi se moral roditi 8 dni prej. In ni naključje,da je ta otrok moj otrok. Bil mi je namenjen. Se še spomnite tega mojega prvega prispevka.

Za svoj rojstni dan pa sem že prejela darilo-a in sicer, tega se spomnite kajne:

moi mi je podarila ovčko w'ca 'z B'ca v izredno lepo izdelani škatlici.
A nekaj dni kasneje me je presenetila še z drugimi darili in s prelepo voščilnico.

sobota, 9. julij 2011

bonbonček

Želela sem objaviti oz. podariti moj prvi bonbonček ob 10.000ih ogledih, a mi je kar nekako ušlo. No, zdaj bo kmalu 15.000 ogledov ( no ja  nekaj čez 12000) in moj rojstni dan ter 150 objav in nimam več kaj čakat.


Bonbonček bom podelila tisti (tistemu) oz. izžrebala bom tisto-ega, ki bo pod komentar napisal-a svoj najljubši citat, moto, rek ali pregovor ter kateri dobrodelni ustanovi ( po možnosti slovenski) že pomaga ali bi pomagal-a, če bi  zjutraj na vhodnih vratih čakala vreča denarja.


 ♥ ♥ ♥ Hvala za sodelovanje in vse dobro  ♥ ♥ ♥

Žrebanje bo 18.julija letos ;)

četrtek, 7. julij 2011

beli metulj nadaljevanje



Voščilnica, ki bo ostala doma, je narejena  po tehniki dvojno embosiranje, ki sem jo videla najprej pri moi, žal mi ni uspelo tako dobro kot njej. Res pa je,da nimam (še) štampiljk s polno teksturo. Belega metuljčka mi je izrezala moi z luknjačem Marthe Stewart ( upam, da bo kmalu tudi v moji zbirki), pobarvala sem ga z ledom ( frosted lace- Sickles). Rjava dva potiskana s pisavo  pa sem izrezala ročno. Postavitev naj bi predstavljala, kako letimo v svojem življenju med takšnimi in drugačnimi izkušnajmi ( nalepljeni mehurčki). In iz tega življenja polni spominov in izkušenj poletimo kot beli metulj v večnost, v drugi svet ( beli metulj na rjavem metulju potiskan s pisavo-izkušnje). Beli trak predstavlja odprto pot, ki jo puščamo za seboj za svoje potomce in ker ta voščilnica govori o mojem papiju, so na belem trakcu tri bele perlice, trije njegovi otroci.

torek, 5. julij 2011

beli metulj

Ob novici, da nas je zapustila Norma, si nisem mogla kaj da ne bi sedla k mizi in se lotila pisanja o mojem belem metulju in izdelavi voščilnice.
Beli metulj je zelo, zelo posebna zgodba. Tako posebna, da mnogi težko  verjamejo vanjo.

Pred tremi leti ( že!!!) sem s prijateljicami šla na "reading" k Petru Gouw. Da bi opisala splet okoliščin, kako se je to zgodilo, bi potrebovala kar nekaj strani. Skrajšala bom na, da je šlo za niz naključij, ki pač niso naključja. Šla sem samo z enim ciljem, da zvem- zakaj se je moj papi (oče) obesil?
Sprva sem bila zelo skeptična, a zaradi zanimivih naključij in splet okoliščin sem se odločila,da poskusim, saj nisem imela kaj izgubiti.

Peter je z indijanskima  flavtama ( medvedovo in orlovo)  "prepihal" moje čakre.O tem kaj je ugotovil na moji zemeljski čakri, mogoče kdaj drugič, saj je navsezadnje zanimiva zgodba. Na duhovni čakri se je povezal z mojim papijem. Povedal mi je, da je moj papi obupal, ker njegova glava ni delovala več ( v pojasnilo- shizofrenija), preveč zdravil ( dobival je močne injekcije) in da ni zmogel več živeti v tem svojem  "novem" telesu. Peter mi je razložil,da  je papi imel težko delo preden je prišel v vsemirje oz. nebesa. Ker sva bila zunaj, je rekel, da je papi ves čas z nama. Pokazal je na belega metulja, ki je naju ves čas obletaval, in mi zaupal, da vsakič, ko bom videla belega metulja , naj vem, da je papi z menoj.
"Ma ja", sem si mislila, " se pravi pozimi ne bo nikoli z mano. Phaa! To vse skupaj je eno samo ugibanje!"
Ne dolgo zatem prileti rumenkasto pisan metulj in mi Peter reče: " Pa tvoja mama je tudi tukaj."
"Nemogoče" sem mu odgovorila, "moja mama je še živa. Še moja mačeha je živa. Nemogoče!!"
"Ampak trdi,da je tvoja mama."
"No way!!!! Saj ti pravim,da so vse moje mame žive!!"sem postajala vedno bolj nestrpna in jezna.
"Ne, ta pa ni. Pravi,da si jo na njenem pogrebu prosila, da naj poskrbi za papija."
OKAMENELA SEM!! Kako je lahko to vedel?!?!?! Pred nekaj leti je na Švedskem za rakom umrla moja "rejniška" mama Anita. Svojo rejniško družino sem takrat prijetno presenetila, ko sem prišla v Stockholm na pogreb. Meni  pa se je zdelo samoumevno, da pridem, saj so zame naredili veliko v mojih najtežjih časih. Anita je moj daleč največji vzor kot materinski lik. Vedno sem želela biti kot ona. Ob njeni krsti pa sem jo  res prosila,da naj poskrbi za mojega papija. V njegovem kaotičnem življenju je ona bila edina iskrena in poštena prijateljica in zato sem računala,da bi mu lahko pomagala tudi na onem svetu. In kot zgleda, mu je! Peter mi je zagotovil,da je papi v dobri družbi.
Prepolna vtisov sem še isti dan s kolesom šla na svojo "parcelo", kjer imam urejeno majhno cvetlično gredico s križem za papija. Papi je pokopan v samem centru Stockholma, torej predaleč,da bi hodila na njegov grob, zato sem si uredila en majhen kotiček v svojem skalnjaku, njemu v spomin.(No, križa ni več, je že zgnil ) Tam se z njim "pogovarjam". In pač taisti dan sem šla s kolesom mimo "najinega kotička" in rekla: "Papi, jaz sem tu, pa ti?" In v tistem hipu je priletel mimo mojega levega ramena bel metuljček.
Kar verjeti nisem mogla! To pa že ne more biti samo naključje!!!

♥ ♥ ♥ se nadaljuje  ♥ ♥ ♥

ponedeljek, 4. julij 2011

101 pot do sreče ♥ 18 ♥




Pišite dnevnik, da bi zabeležili svoje misli in čustva ter svoje upe in sanje. Naj vaše misli svobodno tečejo.

Louise L. Hay

petek, 1. julij 2011

upokojitev

Danes se bomo poslovili od moje vodje A., ker odhaja v zaslužen pokoj. A. je šarmanta gospa, z močno in trdno voljo, po svetu hodi z odprtimi očmi, rokami in srcem, modrost si je nabrala s svojim ne najbolj lahkim življenjem in z branjem premnogih knjig. Bila je stroga, a vseeno dovolj nežna, da smo lahko bili kreativni in svobodni v svojem delu.

Seveda sem ji morala izdelati voščilnico, se spodobi, saj  je moja zvesta naročnica voščilnic. Do sedaj sem ji izdelala  dve voščilnici- eno za vnuka in eno za poroko .
Odlašala sem prav do zadnjega,saj nisem imela prave ideje, kako se lotiti. Pred dnevi pa nam je -svojim sodelavcem- poslala lep poslovilni mail v katerem je govorila o mozaiku. "Super!" sem si mislila, naredila bom mozaik. moi mi je ob najinem prvem snidenju   podarila nekaj izrezanih kvadratkov, ki so mi zdaj prišli prav.
S kvadratki sem želela izraziti čimveč simbolike.